PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2017-01-09

Barwena po livornijsku

Barwena po livornijsku
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji Ilość porcji: 2-4 porcji
 
Przeczytaj również: Jak zrobić biszkopt

Przepis na rybę barwenę po livornijsku jest klasykiem włoskiej kuchni. Przygotowanie przepisu składa się z dwóch etapów. Pierwszy etap to usmażenie opanierowanej w mące barweny, z kolei drugi etap to przygotowanie smacznego sosu. Pomidorowy sos, obowiązkowy w tym przepisie, przygotowuje się na bazie selera naciowego, czosnku i pietruszki. Aby sos był wyrazisty w smaku dodawana jest ostra papryka. 
Połączenie aromatycznego sosu oraz smacznej smażonej ryby to gwarancja dobrego smaku. Zapraszam na szczegóły przepisu na barwenę po livornijsku.  

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Oczyszczoną barwenę obtoczcie w mące i usmażcie z obu stron na rozgrzanym tłuszczu (1) (2) (3).

Usmażoną rybę wyłóżcie na papierowy ręcznik (4). Przygotowanie sosu: na patelnię dodajcie oliwę (5), drobno pokrojony seler naciowy (6)

paprykę (7), ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę (8) oraz natkę pietruszki (9). Całość duście przez kilka chwil,

a następnie dodajcie pomidory konserwowane bez skórki oraz wodę (10). Sos gotujcie powoli do momentu kiedy stanie się on gęsty i błyszczący od oliwy. Do smaku dodajcie sól oraz pieprz (11). Na koniec dodajcie do sosu przygotowane barweny (12). Gotowe.


Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE