PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2017-07-05

Biała kiełbasa w czerwonym winie

Biała kiełbasa w czerwonym winie
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji Ilość porcji: 3 sztuki
 
Przeczytaj również: Ciasto drożdżowe z rabarbarem

Proponuję przepis na kiełbasę w zupełnie nowym wydaniu- biała kiełbasa w czerwonym winie. Jest to przepyszne danie, które charakteryzuje aromatyczny sos, który w połączeniu z dobrą kiełbasą tworzy fantastyczne danie. Jak sami zobaczycie, przepis jest bardzo łatwy, a jego wykonanie zajmie Wam około 15-30 minut. 
Do wykonania przepisu potrzebna jest min. surowa biała kiełbasa, wytrawne czerwone wino oraz wywar wołowy. 
Kiełbasę w czerwonym winie podałam z grillowaną papryką oraz z chlebem. Serdecznie polecam ten przepis oraz zapraszam na szczegóły przepisu.  

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Pracę proponuję rozpocząć od przygotowania wywaru. Ponakłuwajcie kiełbasę widelcem (1). Następnie kiełbasę pokrójcie na mniejsze kawałki. Na patelnię dodajcie olej i usmażcie krótko kiełbasę ze wszystkich stron (2). Dodajcie przygotowany wywar wołowy (3)

oraz wino (4). Na tym etapie smak sosu nie będzie porażający. Duście kiełbasę do momentu kiedy sos się zredukuje i nabierze aromatu (5). Do smaku dodajcie pieprz, ewentualnie sól (6). Gotowe. Kiełbasę podawajcie z powstałym na patelni sosem.  


Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


• INNE PRZEPISY Z TEJ KATEGORII •

 
newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

Flaki
 
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE