PRZELICZNIK FORM
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2016-02-04

Bitki wołowe w sosie z kaparami

Bitki wołowe w sosie z kaparami
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: do skutku
Ilość porcji Ilość porcji: 2
 
Przeczytaj również: Zupa jarzynowa z rzodkwią i fenkułem

Polecam przepis na bitki wołowe w sosie z kaparami. Do przygotowania dania potrzebna będzie wołowina. W zależności z jakiej części tuszy wołowej będziecie wykonywać bitki, czas ich duszenia będzie się relatywnie różnił. Jeśli zależy Wam na czasie polecam na przykład wykorzystać rostbef.
Sos wykonany według tego przepisu ma maślany posmak przełamany jednak jest przez wyraziste w smaku kapary oraz kapinkę octu.
Przepis jest bardzo łatwy do wykonania i sądzę, że jeśli się na niego dobrze nasadzicie to będziecie z niego bardzo zadowoleni. Polecam i zapraszam na szczegóły przepisu.

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Mięso cieniutko rozbijcie (1). Następnie wypanierujcie je w mące i usuńcie jej nadmiar (2). Na patelni rozgrzejcie masło i olej (3).

Usmażcie bitki z każdej strony, do smaku dodajcie mielony pieprz (4) (5) (6).

Teraz dodajcie sól oraz wodę (7) (8). Przykryjcie patelnię pokrywką i duście bitki do miękkości (9). W razie potrzeby dodajcie wodę.

Kiedy mięso będzie już miękkie dodajcie kapary (10) oraz ocet (11). Gotujcie bitki jeszcze przez chwilę, dodając w tym czasie natkę pokrojonej pietruszki (12). Gotowe bitki podawajcie z utworzonym sosem i kaparami.

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim korzystając z przycisków na dole strony. Dziękuję  laugh

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE