PRZELICZNIK FORM
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2016-07-13

Brokuły z ziemniakami z patelni

Brokuły z ziemniakami z patelni
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji Ilość porcji: 4
 
Przeczytaj również: Zupa Ogórkowa

Z cyklu letnie menu przedstawiam Wam przepis na brokuły z ziemniakami z patelni. Przepis jest łatwiutki, zawiera ograniczoną ilość składników, czyli jest idealny, aby go przygotować na letni obiad lub kolację. Do brokułów z ziemniakami z patelni polecam podać zimną maślankę lub kefir. Jeśli wolicie możecie również podać kieliszek czerwonego wina. W każdej opcji będzie smacznie.
W przepisie znajdziecie również cudowny składnik w postaci kawałków wędzonego boczku. Podsmażony boczek na cebulce nadaje daniu wspaniały aromat. Przepis jest intuicyjny. Podane w przepisie składniki podane są orientacyjnie. Przepis bardzo polecam. Będziecie nim ukontentowani. Zapraszam na jego szczegóły.

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Przygotowanie przepisu rozpocznijcie od ubrania z łupin ziemniaków, pokrojenia ich w kostkę i ugotowania do miękkości. Brokuł podzielcie na różyczki i ugotujcie go w osolonej wodzie. Na patelnię dodajcie oliwę i pokrojoną w kostkę cebulę (1). Duście cebulę na wolnym ogniu aż stanie się szklista. Teraz dodajcie wędzony boczek i smażcie go aż apetycznie się zarumieni (2). Teraz dodajcie ugotowane ziemniaki (3)

oraz ugotowany brokuł (4). Całość wymieszajcie. W razie potrzeby dodajcie oliwę. Do smaku dodajcie sól oraz pieprz (5). Na samym końcu zawartość patelni prószcie tartą bułkę i znów całość wymieszajcie (6). Brokuły z ziemniakami z patelni są gotowe.

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim korzystając z przycisków na dole strony. Dziękuję  laugh

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE