PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2016-07-13

Brokuły z ziemniakami z patelni

Brokuły z ziemniakami z patelni
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji Ilość porcji: 4
 
Przeczytaj również: Krem z porów i ziemniaków z białą kiełbasą

Z cyklu letnie menu przedstawiam Wam przepis na brokuły z ziemniakami z patelni. Przepis jest łatwiutki, zawiera ograniczoną ilość składników, czyli jest idealny, aby go przygotować na letni obiad lub kolację. Do brokułów z ziemniakami z patelni polecam podać zimną maślankę lub kefir. Jeśli wolicie możecie również podać kieliszek czerwonego wina. W każdej opcji będzie smacznie.
W przepisie znajdziecie również cudowny składnik w postaci kawałków wędzonego boczku. Podsmażony boczek na cebulce nadaje daniu wspaniały aromat. Przepis jest intuicyjny. Podane w przepisie składniki podane są orientacyjnie. Przepis bardzo polecam. Będziecie nim ukontentowani. Zapraszam na jego szczegóły.

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Przygotowanie przepisu rozpocznijcie od ubrania z łupin ziemniaków, pokrojenia ich w kostkę i ugotowania do miękkości. Brokuł podzielcie na różyczki i ugotujcie go w osolonej wodzie. Na patelnię dodajcie oliwę i pokrojoną w kostkę cebulę (1). Duście cebulę na wolnym ogniu aż stanie się szklista. Teraz dodajcie wędzony boczek i smażcie go aż apetycznie się zarumieni (2). Teraz dodajcie ugotowane ziemniaki (3)

oraz ugotowany brokuł (4). Całość wymieszajcie. W razie potrzeby dodajcie oliwę. Do smaku dodajcie sól oraz pieprz (5). Na samym końcu zawartość patelni prószcie tartą bułkę i znów całość wymieszajcie (6). Brokuły z ziemniakami z patelni są gotowe.

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim korzystając z przycisków na dole strony. Dziękuję  laugh

 
 


Zdjęcia czytelników

•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE