PRZELICZNIK FORM
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2018-07-20

Fasolka szparagowa z cebulą

Fasolka szparagowa z cebulą
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji Ilość porcji: 1
 
Przeczytaj również: Jak zrobić bezy

Proponuję Wam przepis na przystawkę do obiadu, i nie tylko- fasolka szparagowa z cebulą. Przepis jest bardzo prosty, wymaga on ugotowania fasolki i dodania do niej kilku prostych składników, które każdy znajdzie w kuchni. Po wystudzeniu i przegryzieniu się smaków przystawka jest gotowa do konsumpcji. Fasolka wg tego przepisu również bardzo smakuje w postaci mocno schodzonej. Tak jak już wspomniałam polecam tę przystawkę do tradycyjnego polskiego obiadu; ja wypróbowałam ją również w zestawie zapiekanych warzyw. Bardzo dobrze się komponowała. Gdyby ktoś chciał spróbować, to chodzi o ten przepis: zapiekane warzywa. Podałam orientacyjne ilości składników, wiadomo- każdy musi fasolkę dosmaczyć wg swojego gustu. Zapraszam na szczegóły przepisu.

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Od fasolki odetnijcie końcówki i pokrójcie strąki na krótsze kawałki (1). Ugotujcie fasolkę we wrzątku z dodatkiem soli. Do odcedzonej i gorącej fasolki dodajcie pokrojoną w kostkę cebulę (2) i pozostałe składniki, czyli cukier (3)

ocet (4), oliwę (5) oraz pieprz (6). Całość wymieszajcie i pozostawcie do ostudzenia. Następnie fasolkę włóżcie do lodówki na parę godzin. Gotowe.  

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE