PRZELICZNIK FORM
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2016-03-13

Krem z porów i ziemniaków z białą kiełbasą

Krem z porów i ziemniaków z białą kiełbasą
Trudność wykonania Poziom trudności: średni
Czas wykonania Czas przygotowania: 1,5h
Ilość porcji Ilość porcji: 4
 
Przeczytaj również: Szaszłyki z kurczakiem i dipem z cieciorki

Mam propozycję połączenia składającego się z gęstego kremu wykonanego z porów i ziemniaków oraz smażonych kawałków surowej kiełbasy. Krem przygotowałam na domowym wywarze warzywnym, który najlepiej przygotować wieczorem, w przeddzień planowanego obiadu lub kolacji. W ten sposób prace się nie skumulują, a domowa zupa zawsze jest najlepsza. Następnie z dodatkiem takiego aromatycznego wywaru należy ugotować uduszone na maśle pory, ziemniaki, całość zmiksować i doprawić do smaku. Naprawdę wykonanie pysznego kremu z porów to przysłowiowa bułeczka z masłem. Druga część zadania nie nastręczy również żadnych problemów. Wystarczy farsz białej surowej kiełbasy nadziać na patyk i usmażyć. Do szaszłyków polecam dodać listki szałwii. Praktycznie to ten patencik przekonał mnie aby wykorzystać przepis z sale &pepe. Pyszne połączenie. Zapraszam serdecznie na szczegóły przepisu. 

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Przygotowanie kremu: pracę proponuję rozpocząć od przygotowania aromatycznego wywaru warzywnego. Jeśli macie ochotę na wywar domowy, przepis na niego znajdziecie TUTAJ. Następnie białą część pora pokrójcie w plasterki (1). Ziemniaki obierzcie z łupin i pokrójcie je w kostkę (2). W garnku rozpuście masło i dodajcie pokrojony por (3). Duście por przez kilka minut, do momentu kiedy stanie się miękki;

wtedy dodajcie surowe ziemniaki oraz gorący wywar, w takiej ilości, aby warzywa były przykryte (4) (5). Całość gotujcie do momentu kiedy ziemniaki staną się miękkie. Teraz zmiksujcie zupę (6),

a następnie już krem doprawcie solą oraz pieprzem do smaku (7). Przygotowanie szaszłyków: z kiełbasy zdejmijcie osłonkę. Farsz kiełbasy podzielcie, uformujcie z niego kuleczki i nadziejcie je na patyczek do szaszłyków. Pomiędzy każdą kuleczką dodajcie liść szałwii (8). Szaszłyki usmażcie na tłuszczu (9) i podawajcie je wraz ciepłą zupą oraz kromką dobrego chleba.   

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków na dole strony. Dziękuję laugh

 
 


Zdjęcia czytelników

•PORADY TAPENDY•
 

Do duszenia potraw używa się ciepłych lub nawet gorących wywarów i bulionów. Dzięki temu nie przerywa się procesu ich gotowania.

•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE