PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2016-05-22

Lasagne z wędzonym łososiem

Lasagne z wędzonym łososiem
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 1 h
Ilość porcji Ilość porcji: 4
 
Przeczytaj również: Spaghetti z małżami- kuchnia włoska

Proponuję łatwy przepis na lasagne z wędzonym łososiem. Przepis, oprócz tego że jest łatwy, to jest również gwarancją niesamowitego smaku, który i zapewnia pyszny obiad lub kolację. Przepis na lasagne z łososiem rekomenduję na cudowny wieczór we dwoje lub na spotkanie ze znajomymi, kiedy chcecie naprawdę błysnąć menu i nie chcecie przy jego przygotowywaniu wyrwać sobie rąk. Do przygotowania przepisu potrzebujecie plastry wędzonego łososia, płaty lasagne oraz około 3/4 litra sosu beszamelowego. Przygotowanie sosu beszamelowego możecie budzić lekkie obawy co do powodzenia całej operacji, jednak fakt jest taki, że już pierwsza próba wykonania sosu beszamel kończy się sukcesem, a to dobrze wróży na przyszłość, kiedy będziecie realizować inne przepisy ze strony Tapenda czy realizować własne pomysły. Z podanych w przepisie ilości składników wychodzi naczynie lasagne o wielkości 21x 28 cm. Serdecznie polecam tę wspaniałą klasykę i zapraszam na szczegóły przepisu.

•Składniki•

 
składniki na sos beszamelowy
 
 
składniki na lasagne
 
 

•Przygotowanie•

Przygotowanie przepisu musicie rozpocząć od przygotowania sosu beszamel. Instrukcję, krok po kroku, jak wykonać sos beszamelowy znajdziecie TUTAJ. Następnie nastawcie piekarnik na 180 stopni. Na dno naczynia do zapiekania dodajcie warstwę sosu beszamelowego (1). Następnie ułóżcie płaty lasagne i pokryjcie je sosem beszamelowym (2). Na całej powierzchni ułóżcie plastry wędzonego łososia (3).

Na łososiu połóżcie kolejną warstwę lasagne (4), ponownie pokryjcie je sosem i połóżcie łososia (5). Moje danie składa się z 4 warstw lasagne. Ostatnią warstwę lasagne posmarujcie sosem i dodajcie starty ser parmezan (6). Lasagne muszą się piec, zgodnie z zaleceniami producenta lasagne. W tym przypadku czas wynosił 40 minut.

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE