PRZELICZNIK FORM
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2016-02-22

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji Ilość porcji: 1
 
Przeczytaj również: Dorada w papilotach

Spośród mnogości smarowideł, które bez problemu możecie nabyć w sklepie, chciałbym Wam przypomnieć przepis na smarowidło, które odeszło ciut w zapomnienie. Oto przepis na pastę jajeczną ze szczypiorkiem. Przepis jest intuicyjny, pasta dobrze doprawiona według własnego gustu będzie przepyszna. Do przygotowania pasty jajecznej potrzebne są ugotowane na twardo jajka, śmietankowy serek dający się rozsmarować, na przykład typu Philadelphia, szczypiorek, sól i pieprz. Jeśli chcecie pastę o bardziej wyrazistym smaku możecie dodać do niej szalotkę lub cebulę pokrojoną w kosteczkę. Przepis jest bardzo łatwy, możecie go wykonać w “łikendzik” po wybudzeniu. Pasta jajeczna jest już gotowa zaraz po wymieszaniu wszystkich składników, co oznacza, że wystarcza tylko zaopatrzyć się w świeże kromki chleba lub bułki i rozkoszować się pięknym porankiem. Pamiętajcie jeszcze o kubku kawy z mlekiem. Jak kto woli – kawa plujka czy Inka- sprawdzą się znakomicie. Serdecznie polecam ten stary, ale jary przepis. Będziecie uszczęśliwieni laugh

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Jajka włóżcie do zimnej wody i gotujcie przez 7 minut od momentu zagotowania się wody. Jajka obierzcie ze skorupek i pokrójcie w kosteczkę (1), a następnie dodajcie do serka (2). Do smaku dodajcie sól (3)

oraz pieprz (4). Teraz dodajcie umyty i pokrojony szczypiorek (5). Może być mrożony. Całość wymieszajcie i gotowe (6).

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


• INNE PRZEPISY Z TEJ KATEGORII •

 
newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE