PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2015-04-07

Pasta z wędzonej makreli z kiszonym ogórkiem i cebulą

Pasta z wędzonej makreli z kiszonym ogórkiem i cebulą
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji Ilość porcji: 1
 
Przeczytaj również: Żeberka w kiszonej kapuście z grzybami

Pasta do chleba wykonana z wędzonej makreli z dodatkiem kiszonego ogórka i cebuli,  doprawione czarnym mielonym pieprzem i natką zielonej pietruszki, to jest prawdziwy HIT, który w dodatku wybrzmiewa u mnie jeszcze od czasów dzieciństwa. Do przepisu na pastę dodaję zawsze majonez, niektórzy lubią majonez zastąpić mniej kalorycznym jogurtem naturalnym, ja nigdy się nie skusiłam na tę alternatywę- tradycja jest silniejsza. Polecam gotową pastą z makreli posmarować pajdy świeżego chleba; bardzo dobrym pomysłem będzie również chrupiący tost, do popicia sugeruję zaparzyć duży kubek pachnącej herbaty. Nie potrafię sobie wyobrazić, czy ktoś oprze się takiej delicji. Serdecznie Polecam. Pyszności !

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Proponuję rozpocząć prace od przygotowania wszystkich składników do pasty z makreli, a zatem obierzcie ze łupin cebulę i pokrójcie ją w kosteczkę (1). Kiszone ogórki obierzcie ze skórki (2) i również pokrójcie w kostkę (3). 

Filety wędzonej makreli oddzielcie od skóry, usuńcie ości i pokrójcie makrelę w drobną kostkę (4). Do makreli dodajcie do smaku pieprz (5), trochę soli i wszsytkie składniki przygotowane wcześniej, czyli cebulę i ogórki (6). 

Dodajcie majonez do smaku (7) oraz natkę posiekanej zielonej pietruszki (8). Wszystkie składniki dokładnie wymieszajcie (9). Gotowe.

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh

 
 


•PORADY TAPENDY•
 

Pasta jest gotowa do konsumpcji zaraz po jej przygotowaniu. Można pastę przechowywać w lodówce do 3 dni.

•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE