PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2016-07-22

Pasta z makreli z sosem majonezowym

Pasta z makreli z sosem majonezowym
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji Ilość porcji: wg potrzeb
 
Przeczytaj również: Malinowa Chmurka

Naprawdę lubię pasty z makreli. Kilka propozycji już pojawiło się na stronie Tapenda. Najszybciej je znajdziecie jeśli na głównej stronie serwisu Tapenda.pl w module “Skomponuj swoje menu z tego co macie w lodówce” ( ta funkcja znajduje się na samym dole) wpiszecie słowo MAKRELA i naciśniecie przycisk SZUKAJ. Wczytają się wszystkie przepisy zawierające makrelę. Jest to jedno z wielu użytecznych narzędzi, zaimplementowanych na stronie, które pozwoli Wam na jej dokładne “przeczesanie”. Wróćmy jednak do przepisu na pastę z makreli 
Wędzoną makrelę przyrządziłam dokładnie z takim sosem, jaki używam do koktajlu z krewetek.  Pomyślałam, że skoro krewetki wypadają zjawiskowo, to i makrela będzie dobra. Tak też się stało. Zrobiłam jeszcze krok do przodu i tytułem eksperymentu dodałam do sosu szczyptę suszonej majeranki oraz cebulę. Też mi smakowało. Pasta wypada wyśmienicie na kromce chleba- tutaj pozował jak zwykle mój wyśmienity chleb, w wersji na bogato, polecam również pieczywo czosnkowe. Cudownie.
Przepis jest intuicyjny, ilości składników podanych w przepisie są orientacyjne. Bardzo polecam ten przepis zarówno w codziennym menu, jak również rekomenduję wziąć go pod uwagę przygotowując menu imprezowe. 

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Wędzoną makrelę wyfiletujcie. Czyste filety makreli pokrójcie na małe kawałeczki (1). Obraną z łupin cebulę pokrójcie w kostkę i dodajcie do makreli (2). Przygotowanie sosu: do miseczki dodajcie majonez oraz keczup (3). Całość wymieszajcie. 

Do smaku dodajcie sok z cytryny oraz pieprz (4) (5). Tak przygotowany sos dodajcie do makreli (6). Na koniec dodajcie majeranek jeśli lubicie eksperymentować tak jak ja laugh. Pasta z makreli z sosem majonezowym jest gotowa. Kiedy majeranek uwolni swój aromat pasta jest jeszcze lepsza. Pychotka heart

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE