PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2015-05-23

Sałatka ziemniaczana z czosnkiem

Sałatka ziemniaczana z czosnkiem
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 1h
Ilość porcji Ilość porcji: 500 g
 
Przeczytaj również: Zapiekane pomidory z bułką tartą i kaparami

Sałatka ziemniaczana z czosnkiem z dodatkiem natki pietruszki i oliwy jest bardzo smaczną i aromatyczną przystawką serwowaną na zimno. Ja najbardziej lubię sałatkę ziemniaczaną, według tego przepisu, podawać z daniami rybnymi lub daniami wykonanymi z owoców morza. Dzisiejszą sałatkę wykonała dla mnie w całości moja znajoma, która wpadła do mnie na ploteczki akurat wtedy kiedy zabierałam się za zrobienie sałatki. Ploteczki to rzecz ważna, ale jeść też trzeba, zatem jest ryzyko, że jeśli mnie odwiedzicie, to zostaniecie ubrani w fartuch i zagonieni do pracy. Sałatka jest bardzo łatwa do wykonania- w praktyce możecie równocześnie zająć się plotkowaniem, robieniem sałatki oraz fotografowaniem. Nam się przynajmniej wszystko udało zrobić laugh  Ilości i proporcje składników podaję orientacyjnie, musicie kierować się własnym smakiem.

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Obrane z łupin ziemniaki pokrójcie w kostkę (1) i ugotujcie z dodatkiem soli. Kiedy ziemniaki będą miękkie usuńcie wodę i pozostawcie ziemniaki do wystudzenia. Czosnek obierzcie z łupin (2) i pokrójcie go na plasterki (3).

Teraz do ziemniaków dodajcie pokrojony czosnek (4), oliwę (5), pieprz (6)

oraz sól do smaku (7). Dodajcie również natkę poszatkowanej zielonej pietruszki, świeżej lub mrożonej (8). Na koniec wymieszajcie wszystkie składniki, spróbujcie i ewentualnie doprawcie jeszcze sałatkę (9). Sałatka jest już smaczna zaraz po przygotowaniu, jednak warto umieścić ją w lodówce na kilka godzin, tak aby smaki się dobrze przegryzły.  

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh


 

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE