PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2016-07-29

Schab marynowany w mleku i cebuli

Schab marynowany w mleku i cebuli
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji Ilość porcji: wg potrzeb
 
Przeczytaj również: Barszcz wigilijny

Proponuję popularny kotlet schabowy marynowany wcześniej w mleku z cebulą i przyprawami. Po co marynować kotlet schabowy ? Dzięki marynacie mięso nabiera smak, aromat oraz staje się kruche i delikatne. Czy warto ? Moim zdaniem tak, ponieważ tak przygotowany schabowy jest naprawdę bardzo smaczny. Oprócz mleka, ja dodaję do marynaty z mleka również cebulę oraz majeranek. Czas marynowania najlepiej alby wynosił kilka- kilkanaście godzin. Z kolei zbyt długie marynowanie kotletów schabowych może spowodować, że mięso stanie się gorzkie, co będzie wynikało z procesu fermentacji mleka.
Cała procedura jest prościutka, najtrudniejszym zadaniem będzie wstać z fotela i przygotować kotlety schabowe w przeddzień ich konsumpcji. Po marynowaniu kotlety należy obtoczyć panierką, jak zwykłe kotlety schabowe, i usmażyć je na tłuszczu. 
Przepis jest intuicyjny. Ilości składników zależą od potrzeb.   

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Rozbijcie kotlety ze schabu (1). Na każdy kotlet połóżcie plasterki cebuli oraz szczyptę majeranki (2) (3)

i odrobinę pieprzu (4). Układajcie w ten sposób wszystkie kotlety aż do wyczerpania się zapasów (5). Na końcu dodajcie mleko w takiej ilości, aby mięso było nim przykryte (6). Zamarynowane mięso włóżcie do lodówki.

Po wyjęciu z marynaty kotlety schabowe wypanierujcie w mące, następnie w jajku (7) (8) (9)

oraz tartej bułce (10). Przygotowane kotlety usmażcie na gorącym tłuszczu (11). Do smaku dodajcie sól oraz pierz (12). Jeśli lubicie, ja uwielbiam, wcześniej uduście na złoto cebulę. Gotowe. 

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE