PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2015-09-14

Smażony dorsz z pomidorami koktajlowymi

Smażony dorsz z pomidorami koktajlowymi
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji Ilość porcji: 4
 
Przeczytaj również: Sałatka grecka z serem Feta

Proponuję Wam przepis na smażonego dorsza, który charakteryzuje się tym, że jest najłatwiejszy z możliwych, najszybszy z możliwych, bardzo smaczny i wykonywany od razu z malutką przystaweczką w postaci pomidorów koktajlowych. Jako dużą przystawkę uzupełniającą, proponuję Wam na przykład ziemniaki. Wiele przepisów na ziemniaki w postaci przystawek znajdziecie na stronie Tapenda. Jedną z możliwości, aby te przepisy znaleźć jest wybranie w menu głównym pozycji Składniki następnie musicie wyszukać ziemniaki i wczytać wszystkie przepisy zawierające w składzie ten produkt. Ja tym raz skonsumowałam dorsza przygotowanego w tej postaci z górą sałaty okraszonej ostrym dressingiem składającym się tylko z octu winnego, oliwy i soli. Dla mnie bomba. Kolację zrobiłam w 15 minut.

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Czynności przygotowawcze przepisu składają się z obrania z łupin i przekrojenia ząbka czosnku wzdłuż (1), umycia i przekrojenia na pół słodkich pomidorków koktajlowych lub daktylowych (2) oraz obtoczenia w mące kawałków filetów z dorsza (3).

Od tego czasu gotowanie przebiega w sposób ekspresowy. Dodajcie na patelnię oliwę (4), gałązkę rozmarynu (5) i czosnek (6).

Kiedy oliwa będzie już ciepła dodajcie pomidory (7). Po około 1-2 minutach dodajcie przygotowane filety rybne (8) (9). Pamiętajcie, aby nadmiar maki usunąć z filetów.

Do smaku dodajcie sól (10) oraz pieprz (11). Usmażcie dorsza z obu stron, co zajmie wam zaledwie kilka minut (12). Usmażoną rybę wyłóżcie na talerz, polejcie aromatyczną oliwą i dodajcie pomidory. Gotowe.

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE