PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2016-04-03

Sorbet kawowo- czekoladowy

Sorbet kawowo- czekoladowy
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji Ilość porcji: 220 ml
 
Przeczytaj również: Makaron z grzybami i białą kiełbasą

Zazwyczaj kiedy mowa jest o sorbetach skojarzenie przywodzi na myśl sorbety owocowe, które uwielbiają Milusińscy. Ja mam dla Was propozycję sorbetu dla dorosłych. Proponuję Wam sorbet kawowo czekoladowy. Piękna kompozycja, która jest zarówno deserem jak i dawką adrenaliny. Przepis jest intuicyjny. Proporcje składników musicie dobierać wg swojego gustu. Proporcję, które użyłam możecie jednak traktować jako dobrą wskazówkę.
Do przygotowania sorbetu potrzebujcie użyć swój ulubiony rodzaj kawy, śmietanę oraz ulubiony krem czekoladowy. Ja nie miałam wątpliwości, jakie marki wybiorę wink
Przygotowanie sorbetu wymaga zaledwie kliku minut. Następnie sorbet należy zamrozić, a przed podaniem częściowo rozmrozić, tak aby sorbet miał w połowie konsystencję kremu i jeszcze lodów. Sorbet kawowo czekoladowy serwujcie po kolacji w miejsce kawy i deseru. Bardzo polecam- zakochacie się. Zapraszam na szczegóły przepisu.

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Zaparzcie kawę i dodajcie do niej krem czekoladowy oraz cukier (1) (2). Kawę pozostawcie do całkowitego wystudzenia. Odmierzcie śmietanę (3)

i ją ubijcie na sztywno (4). Do ubitej śmietany dodajcie zimną mieszankę kawy i czekolady (5). Całość dokładnie wymieszajcie i przełóżcie do pojemnika z pokrywką (6). Sorbet wstawcie do zamrażalnika.

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh

 

 
 


•PORADY TAPENDY•
 

Najbardziej efektywny i najszybszy sposób przywrócenia kremowej postaci sorbetu to włożenie go na kilkanaście sekund do kuchenki mikrofalowej i rozmieszanie go łyżką lub rózgą.
 

•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


• INNE PRZEPISY Z TEJ KATEGORII •

 
newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE