PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
· ALFABETYCZNY SPIS SKŁADNIKÓW ·

chorizo

Zobacz przepisy zawierające: chorizo

kiełbasa chorizo
 

Chorizo to tradycyjny rodzaj hiszpańskiej kiełbasy wykonywanej z wieprzowiny. Cechą charakterystyczną chorizo jest jego czerwony kolor, który kiełbasa uzyskuje dzięki dodaniu do niej suszonej papryki. Chorzio produkowane jest w wielu rodzajach, różniących się od siebie min. pikantnością, stopniem zmielenia mięsa, wielkością oraz technologią wytworzenia.
Najpopularniejsze gatunki chorizo:

  • Chorizo Sarta – kiełbasa chorizo surowa, dojrzewająca,
  • Chorizo Fresco – kiełbasa chorizo surowa przeznaczona do przygotowania dań jednogarnkowych.
  • Chorizo Iberico – wyśmienite suszone chorizo, produkowane wyłącznie z mięsa świń rasy iberico. Ten rodzaj chorizo jest produktem najbardziej docenianym przez smakoszy hiszpańskich przekąsek Tapas.
  • Chorizo Vela – kiełbasa chorizo grubo mielona. 
 
newsletter
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE