PRZELICZNIK FORM
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
· ALFABETYCZNY SPIS SKŁADNIKÓW ·

ciasto francuskie

Zobacz przepisy zawierające: ciasto francuskie

Ciasto francuskie
 

Podstawowy przepis na ciasto francuskie składa się z maki, masła i wody. Ciasto francuskie znane jest już od Starożytności, Grecy i Rzymianie wykonywali je używając do niego oliwy. Nowożytna procedura i przepis na ciasto francuskie została opracowana w XVIII w przez Marie-Antoine Carême.
Ciasto francuskie dzięki swojemu neutralnemu smakowi jest bardzo popularne zarówno w cukiernictwie oraz w przepisach wytrawnych. Oferta handlowa obejmuje mrożone, klasyczne ciasto francuskie. Ciasto francuskie można wykonać domowym sumptem. Niezawodny przepis na ciasto francuskie znajduje się TUTAJ

 
newsletter
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE