PRZELICZNIK FORM
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
· ALFABETYCZNY SPIS SKŁADNIKÓW ·

kiełki

Zobacz przepisy zawierające: kiełki

kiełki
 

Kiełki- to rośliny we wczesnej fazie wzrostu. Charakteryzują się one dużą ilość łatwo przyswajalnych składników odżywczych- między innymi białek, tłuszczów, witamin i związków mineralnych, i z tego powodu są cennym elementem diety. Ciekawostką jest to, że ilość składmików odżywczych  w kiełkach jest większa, aniżeli w odpowiadającej im masie roślin dojrzałych.
Najczęściej spotykane kiełki to: kiełki rzodkiewki, brokułu, ciecierzycy, grochu, kukurydzy, lucerny, pora, pszenicy, słonecznika, soczewicy, soi i innych. Najpopularniejszymi na świecie kiełkami są młode korzonki fasoli mung nazywane również kiełkami sojowymi.

 
newsletter
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE