PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
· ALFABETYCZNY SPIS SKŁADNIKÓW ·

kolendra

Zobacz przepisy zawierające: kolendra

Kolendra
 

Kolendra jest rośliną jednoroczną. W przepisach kulinarnych wykorzystywane są zarówno liście kolendry, przypominające swoim wyglądem natkę zielonej pietruszki, jak i owoce. Kolendra charakteryzuje się silnym aromatem z nutą cytrynową, z kolei owoce kolendry posiadają korzenny lekko słodkawy aromat. Owoce kolendry w postaci zmielonej lub ziaren używane są przede wszystkim jako przyprawa do konserwowania mięsa, wędlin, do marynowania ogórków i grzybów.

Kolendra wchodzi w skład min. indyjskiej mieszanki curry, pasty harissa, meksykańskiej salsy oraz przyprawy do piernika. Świeże liście kolendry są bardzo popularnym składnikiem dań kuchni azjatyckiej, kuchni Bliskiego Wschodu oraz Ameryki Południowej i Meksyku i Tajlandii

 
newsletter
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE