PRZELICZNIK FORM
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
· ALFABETYCZNY SPIS SKŁADNIKÓW ·

kurczak

Zobacz przepisy zawierające: kurczak

kurczak
 

Mięso z drobiu zawiera pełnowartościowe białko oraz mniej tłuszczu niż pozostałe gatunki zwierząt. Z tego względu mięso drobiowe zalecane jest w diecie odchudzającej oraz łatwo strawnej. Najpopularniejsze gatunki drobiu to: kurczaki i kury, kaczki, gęsi oraz indyki. Wykastrowana i specjalnie tuczona kura o wadze około 1200 g to pularda, a wykastrowany kogut o wadze około 4000 g to kapłon.
Mięso drobiowe wykorzystywane jest do smażenia i duszenia, do grillowania, do pieczenia i gotowania. Ponadto tusze młodych sztuk nadają się znakomicie do nadziewania.  

Podział surowej tuszy drobiowej

  • Skrzydła
  • Filet z piersi
  • Noga
  • Ćwiartka z nogą
  • Udo
  • Podudzie ( pałki)  
 
newsletter
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE