PRZELICZNIK FORM
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
· ALFABETYCZNY SPIS SKŁADNIKÓW ·

makaron ryżowy

Zobacz przepisy zawierające: makaron ryżowy

makaron ryżowy
 

Makaron ryżowy wykonywany jest z mąki ryżowej i wody. Ten rodzaj makaronu jest bardzo popularny w daniach kuchni tajskiej i chińskiej. W sieciach handlowych występują dwa rodzaje makaronu ryżowego: cieniutkie nitki (vermicelli), używany głównie do zup i sałatek oraz wstążki wykorzystywane do dań z patelni. Można również natknąć się makron z brązowego ryżu.
Makaron ryżowy jest lekkostrawny i niezbyt kaloryczny. 100 g makaronu ryżowego to 100 kcal, dla porównania -makaron pszenny to ok. 140 kcal. Makron ryżowy nie zawiera cholesterolu, a także glutenu – dlatego mogą go konsumować osoby uczulone na gluten. 

Przygotowanie makaronu: makaron ryżowy wkłada się do gorącej wody na ok. 8-10 minut. Najlepiej w tej kwestii posiłkować się instrukcją producenta.  

 
newsletter
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE