PRZELICZNIK FORM
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
· ALFABETYCZNY SPIS SKŁADNIKÓW ·

masa marcepanowa

Zobacz przepisy zawierające: masa marcepanowa

Masa marcepanowa
 

Sposób wyrabiania masy marcepanowej znany jest w Europie już od Średniowiecza. Prawdopodobnie przepis na marcepan przywędrował z Turcji, pewności jednak nie ma, gdyż zarówno Włosi oraz Węgrzy pretendują do miana autorów przepisu. Stolicą europejskiego marcepana jest niemieckie miasto Lubeka. Niemieckie przepisy, zalecają do masy marcepanowej dodawać wody różanej.

Wykonanie masy marcepanowej jest bardzo łatwe. Proces oraz procedurę krok po kroku, jak wykonać masę marcepanową znajdziecie TUTAJ.

 
newsletter
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE