PRZELICZNIK FORM
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
· ALFABETYCZNY SPIS SKŁADNIKÓW ·

sól peklowa

Zobacz przepisy zawierające: sól peklowa

sól peklowa
 

Sól peklująca lub sól peklowa popularnie nazywana jest również peklosolą. Substancja stosowana jest w gastronomii do peklowania mięsa. W wyniku jej działania mięso staje się soczyste, kruche, słonawe i nabiera przyjemny dla oka różowy kolor. Sól peklująca w przeważającej ilości składa się z chlorku sodu, wchodzącego min. w skład soli kuchennej oraz azotynu sodu (NaNO2)
W sieciach handlowych sól peklująca występuje w ofercie większości producentów przypraw. Dla użytku domowego substancja pakowana jest w porcje o wadze 50 g.

 
newsletter
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE