PRZELICZNIK FORM
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
· ALFABETYCZNY SPIS SKŁADNIKÓW ·

stabilizator

Zobacz przepisy zawierające: stabilizator

 

Stabilizatory są to substancje służące do stabilizacji zawiesin, płynów i emulsji co zapobiega zmianie ich konsystencji. W przemyśle spożywczym najczęściej używanym stabilizatorem jest Karagen – oznaczenie E407. Ma on postać białego proszku. Karagen najczęściej stosowany jest do produkcji owocowych jogurtów, śmietanki do ubijania, mleka skondensowanego, występuje również w wyrobach mięsnych: kiełbasie i konserwach. 

 
newsletter
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE