PRZELICZNIK FORM
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
· ALFABETYCZNY SPIS SKŁADNIKÓW ·

zakwas na chleb

Zobacz przepisy zawierające: zakwas na chleb

 

Zakwas na chleb lub zakwas chlebowy to najbardziej powszechny, popularny i najzdrowszy środek spulchniający do wypieku chleba. Zakwas powstaje z 2 składników mąki i wody, przy czym do wykonania zakwasu wykorzystuje się mąkę żytnią, mąkę pszenną lub mieszankę mąki pszennej i żytniej.
Pieczywo wykonane na bazie zakwasu charakteryzuje piękny aromat, smak oraz nadaje się do spożycia przez wiele dni bez utraty walorów smakowych.

 
newsletter
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE