![]() |
Proponuję przepis na kiełbasę w zupełnie nowym wydaniu- biała kiełbasa w czerwonym winie. Jest to przepyszne danie, które charakteryzuje aromatyczny sos, który w połączeniu z dobrą kiełbasą tworzy fantastyczne danie. Jak sami zobaczycie, przepis jest bardzo łatwy, a jego wykonanie zajmie Wam około 15-30 minut.
Do wykonania przepisu potrzebna jest min. surowa biała kiełbasa, wytrawne czerwone wino oraz wywar wołowy.
Kiełbasę w czerwonym winie podałam z grillowaną papryką oraz z chlebem. Serdecznie polecam ten przepis oraz zapraszam na szczegóły przepisu.
![]() |
![]() |
![]() |
Pracę proponuję rozpocząć od przygotowania wywaru. Ponakłuwajcie kiełbasę widelcem (1). Następnie kiełbasę pokrójcie na mniejsze kawałki. Na patelnię dodajcie olej i usmażcie krótko kiełbasę ze wszystkich stron (2). Dodajcie przygotowany wywar wołowy (3)
![]() |
![]() |
![]() |
oraz wino (4). Na tym etapie smak sosu nie będzie porażający. Duście kiełbasę do momentu kiedy sos się zredukuje i nabierze aromatu (5). Do smaku dodajcie pieprz, ewentualnie sól (6). Gotowe. Kiełbasę podawajcie z powstałym na patelni sosem.
Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję