Proponuję przepis na kiełbasę w zupełnie nowym wydaniu- biała kiełbasa w czerwonym winie. Jest to przepyszne danie, które charakteryzuje aromatyczny sos, który w połączeniu z dobrą kiełbasą tworzy fantastyczne danie. Jak sami zobaczycie, przepis jest bardzo łatwy, a jego wykonanie zajmie Wam około 15-30 minut.
Do wykonania przepisu potrzebna jest min. surowa biała kiełbasa, wytrawne czerwone wino oraz wywar wołowy.
Kiełbasę w czerwonym winie podałam z grillowaną papryką oraz z chlebem. Serdecznie polecam ten przepis oraz zapraszam na szczegóły przepisu.
Pracę proponuję rozpocząć od przygotowania wywaru. Ponakłuwajcie kiełbasę widelcem (1). Następnie kiełbasę pokrójcie na mniejsze kawałki. Na patelnię dodajcie olej i usmażcie krótko kiełbasę ze wszystkich stron (2). Dodajcie przygotowany wywar wołowy (3)
oraz wino (4). Na tym etapie smak sosu nie będzie porażający. Duście kiełbasę do momentu kiedy sos się zredukuje i nabierze aromatu (5). Do smaku dodajcie pieprz, ewentualnie sól (6). Gotowe. Kiełbasę podawajcie z powstałym na patelni sosem.
Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję