PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2015-12-28

Bigos w cieście francuskim

Bigos w cieście francuskim
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji Ilość porcji: 14
 
Przeczytaj również: Zapiekane tortellini pod beszamelem

Dziś menu imprezowe czyli bigos w cieście francuskim. Jeśli planujecie spotkanie ze znajomymi, macie w zamrażalniku bigos i jeśli chcielibyście go twórczo i pożytecznie wykorzystać- nie wahajcie się użyć tego przepisu. Przekąska w postaci ślimaczków ozdobionych świeżym szczypiorkiem to drugie życie dla bigosu, i która spotka się z uznaniem biesiadników. Przepis jest absolutnie łatwy i szybki do wykonania pod warunkiem oczywiście, że dysponujecie nadwyżką domowego bigosu. Sadzę, że po świętach czy innych rodzinnych uroczystościach trochę bigosu zawsze pozostanie i to jest ten moment, aby go znów wykorzystać. A może macie jeszcze w zamrażalniku nadwyżkę świątecznej kapusty? Zróbcie kapuśniaczki laugh Przepis na kapuśniaczki na stronie Tapenda znajdziecie się TUTAJ. Serdecznie polecam i zapraszam na przepis.

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Rozwińcie rulon ciasta francuskiego. Papieru nie wyrzucajcie. Na cieście ułóżcie warstwę bigosu zachowując pusty margines na górze lub na dole ciasta, co pozwoli na sklejenie ciasta (1). Zrolujcie ciasto wzdłuż krótszej krawędzi (2) (3).

Rulon pokrójcie na około 3 centymetrowe kawałki i ułóżcie na blasze wyłożonej papierem, w którym było zapakowane ciasto francuskie (4) (5). Wybijcie jajko i rozkłóćcie je przy pomocy widelca (6).  

Teraz każdy kawałek posmarujcie jajkiem (7) i oprószcie częścią poszatkowanego szczypiorku (8). Nastawcie piekarnik na 180 stopni (9). Przekąska musi się piec przez około pół godziny lub do momentu kiedy ciasto francuskie zrobi się złote. Gotową przekąskę posypcie resztą szczypiorku i częstujcie swoich gości.

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim korzystając z przycisków na dole strony. Dziękuję  laugh

 
 


Zdjęcia czytelników

•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE