PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2021-01-26

Buraczki na zimę

Buraczki na zimę
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 12 h
Ilość porcji Ilość porcji: 3 kg
 
Przeczytaj również: Bezościowe filetowanie karpia

Przedstawiam Wam bardzo dobry przepis na buraczki na zimę czy w ogóle na cały rok. Przepis otrzymałam od mojej mamy, ona z kolei od swojej koleżanki. Przepis jest wiekowy i sprawdzony przez mnóstwo ludzi. Mnie buraczki przygotowane w ten sposób bardzo smakują, są wyraziste w smaku, wyśmienicie sprawdzają się jako przystawka do obiadu; dobrze też się je wyjada prosto ze słoiczka.
Ilość podanych w przepisie składników przeznaczona jest do przetworzenia 3 kg buraków. Ilości oczywiście można podzielić czy pomnożyć- wszystko według Waszych potrzeb. Zapraszam na szczegóły przepisu.

•Składniki•

 
składnik podstawowy
 
 
składniki na zalewę
 
 

•Przygotowanie•

Buraczki ugotujcie w łupienie do miękkości. Obierzcie łupiny i buraki zetrzyjcie na dużych oczkach tarki. Przygotowanie zalewy: cebulę pokrójcie w kostkę, czosnek obierzcie z łupin i pokrójcie wzdłuż. Wszystkie składniki na zalewę umieśćcie w garnku, zagotujcie i pozostawcie ją do wystudzenia. Tak przygotowaną zalewę dodajcie do startych burków, całość wymieszajcie i pozostawcie na 12 godzin. Po tym czasie buraczki przełóżcie do wyparzonych słoiczków i zagotucjcie ( 10 minut). Ewentualną nadwyżkę soku z buraków można wykorzystać do doprawiania barszczu.  


Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE