Mój przepis na ciastko z krem jest bardzo prosty. Do przygotowania przepisu użyłam mój ulubiony krem cukierniczy z dodatkiem skórki cytrynowej, puszysty biszkopt oraz syrop cukrowy z dodatkiem rumu. To jest idealne i klasyczne połączenie. Ciastko jest bardzo wilgotne i aromatyczne – każdemu sprawi ono chwilę przyjemności.
Dobrze nasączony biszkopt sprawia, że ciastko jest gotowe do konsumpcji zaraz po jego przygotowaniu. Ciastka z kremem cukierniczym polecam również schłodzić. Miłym dodatkiem do ciastka będzie akcent owocowy. Proponuję maliny lub truskawki. Przepis bardzo polecam i zapraszam na szczegóły przepisu.
Z podanych składników zróbcie biszkopt. Procedurę jak zrobić biszkopt znajdziecie TUTAJ. Następnie biszkopt przekrójcie. Każdą warstwę biszkoptu dobrze nasączcie przygotowanym syropem (1). Rozsmarujcie na biszkopcie grubą warstwę kremu cukierniczego i połóżcie na nim druga warstwę biszkoptu (2) (3).
Wierzch ciasta posmarujcie również kremem (4). Brzegi ciasta wyrównajcie nożem i pokrójcie je w kostkę (5). Na każdą kostkę połóżcie malinę oraz świeży listek mięty lub melisy (6).
Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim korzystając z przycisków na dole strony. Dziękuję