PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2016-04-13

Ciastko z kremem i malinami

Ciastko z kremem i malinami
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 2h
Ilość porcji Ilość porcji: forma 25x 29 cm
 
Przeczytaj również: Sałatka z melonem, rukolą i szynką parmeńską

Mój przepis na ciastko z krem jest bardzo prosty. Do przygotowania przepisu użyłam mój ulubiony krem cukierniczy z dodatkiem skórki cytrynowej, puszysty biszkopt oraz syrop cukrowy z dodatkiem rumu. To jest idealne i klasyczne połączenie. Ciastko jest bardzo wilgotne i aromatyczne – każdemu sprawi ono chwilę przyjemności.

Dobrze nasączony biszkopt sprawia, że ciastko jest gotowe do konsumpcji zaraz po jego przygotowaniu. Ciastka z kremem cukierniczym polecam również schłodzić. Miłym dodatkiem do ciastka będzie akcent owocowy. Proponuję maliny lub truskawki. Przepis bardzo polecam i zapraszam na szczegóły przepisu.

•Składniki•

 
składniki na biszkopt
 
 
składniki na krem
 
 
składniki na syrop
 
 
dodatkowo
 
 

•Przygotowanie•

Z podanych składników zróbcie biszkopt. Procedurę jak zrobić biszkopt znajdziecie TUTAJ. Następnie biszkopt przekrójcie. Każdą warstwę biszkoptu dobrze nasączcie przygotowanym syropem (1). Rozsmarujcie na biszkopcie grubą warstwę kremu cukierniczego i połóżcie na nim druga warstwę biszkoptu (2) (3).

Wierzch ciasta posmarujcie również kremem (4). Brzegi ciasta wyrównajcie nożem i pokrójcie je w kostkę (5). Na każdą kostkę połóżcie malinę oraz świeży listek mięty lub melisy (6).

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim korzystając z przycisków na dole strony. Dziękuję  laugh

 
 


•PORADY TAPENDY•
 
  1. Przygotowanie syropu: wodę zagotujcie wraz z cukrem i pozostawcie do wystudzenia. Następnie dodajcie rum. Niewykorzystany syrop można przechowywać w zamkniętej butelce i wykorzystywać do kolejnych wypieków.
  2. Kostka ciastka będzie miała ładne i czyste krawędzie jeśli po każdym cięciu nóż oczyścicie z kremu przy pomocy na przykład ręcznika papierowego.   
•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


• INNE PRZEPISY Z TEJ KATEGORII •

 
newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE