PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2020-02-16

Ciasto na słono

Ciasto na słono
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 10 minut+pieczenie
Ilość porcji Ilość porcji: tortownica 24 cm
 
Przeczytaj również: Ciasto półkruche na jogurcie

Prezentuje Wam prosty przepis na słone ciasto. Jego przygotowanie zajmie Wam dokładnie tyle czasu ile zajmuje przygotowania ciasta na naleśniki. Ja sami widzicie również procedura wykonania ciasta na słono jest identyczna z tą którą używa się do zrobienia naleśników. Wystarczy po prostu rózga kuchenna. Biorąc pod uwagę nakład pracy rezultat wypieku ciasta na słono jest bardzo zadawalający. Składniki możecie dobrać według swoich upodobań i tego co macie aktualnie w kuchni. Ja oprócz tych które sama użyłam polecam również wziąć pod uwagę suszone pomidory, oliwki i na przykład aromatyczne zioła, typu oregano. Przepis polecam na przekąskę. Szczególnie na improwizowane imprezy- ten przepis się doskonale sprawdzi. Zapraszam na szczegóły przepisu ciasta na słono oraz na Film z mojej kuchni.

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Wybijcie jajka. Rozkłóćcie je przy pomocy rózgi kuchennej. Nie przerywając ubijania dodajcie mleko, olej (1) (2) (3)

oraz mąkę (4). Teraz do smaku dodajcie dużą szczyptę pieprzu oraz soli. Na koniec wystarczy dodać wytypowanie dodatki i całość wymieszać (5). Tak przygotowane ciasto wyłóżcie do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką. Wierzch ciasta możecie posypać sezamem lub makiem (6). Pieczenie: ciasto słone musi się piec w temperaturze 180 stopni, bez termoobiegu, środkowa półka przez ok. 40 minut lub do suchego patyczka. 


Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh

 
 


Zdjęcia czytelników

•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE