PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2015-06-06

Ekspresowe Lody Jogurtowe

Lody jogurtowe
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 5 minut
Ilość porcji Ilość porcji: 4
 
Przeczytaj również: Fasolka szparagowa w pomidorach

Powiem szczerze, że jestem zachwycona ideą wykonania lodów z mrożonych owoców i jogurtu. Jest to odwrócona procedura, co oznacza, że najpierw jedzenie lodów, a potem ewentualne mrożenie tego co pozostanie. Przepis przyda się w życiu codziennym, gdyż wymaga poświęcenia jedynie 5 minut aby zaspokoić swoją zachciewajkę na zjedzenie loda. Jak dla mnie to jest idealna sytuacja laugh. Lody jogurtowe według tej procedury sprawdzą się również w postaci deseru w sytuacji kiedy zjawią się niespodziewani goście. To jednak nie wszystkie zalety tego przepisu. Do wykonania lodów jogurtowych można użyć dowolnych gatunków zamrożonych owoców, poza tym to my jako wykonawca deseru decydujemy jak bardzo lody będą słodkie oraz czy będą mniej lub bardziej fit. Serdecznie polecam ten przepis.

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Warunkiem wykonania ekspresowych lodów jogurtowych jest posiadanie zamrożonych owoców. Ja użyłam truskawki (1). Do pojemnika blendera włożyłam truskawki bez ich uprzedniego rozmrożenia (2). Następnie dodałam jogurt grecki (3).

Do smaku dodałam miód (5), dla aromatu dodałam listki melisy ( opcja) (6). Całość zmiksowałam do otrzymania gładkiej masy lodowej, którą widzicie na pierwszej wizualizacji. Gotowe.  

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim korzystając z przycisków na dole strony. Dziękuję  laugh

 
 


•PORADY TAPENDY•
 

Do wykonania tego przepisu poleciłabym użycie mocnego blendera z zamocowanymi nożami do kruszenia lodu.

Proporcje ilości owoców i jogurtu zależą od własnych upodobań. Ja polecam proporcję 1:1.

•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


• INNE PRZEPISY Z TEJ KATEGORII •

 
newsletter
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE