![]() |
Dziś zapraszam Was na przepis na kapustę Pak Choi. Kapustę postanowiłam ugotować i podawać w postaci przystawki. Aby wyszło pysznie oraz dla urozmaicenia smaku dodałam do kapusty słodkie pomidory koktajlowe, czosnek i duszoną cebulę. Kapustę doprawiłam do smaku dodając do niej podstawowe przyprawy. Przystawka stała się również wyrazista w smaku dzięki płatkom papryki oraz kapince octu.
Ugotowanie kapusty Pak Choi zajmuje około 40 minut. Danie wyszło bardzo smacznie i jako przystawka może być zestawiane z wieloma daniami głównymi.
Serdecznie polecam i zapraszam na szczegóły przepisu.
![]() |
![]() |
![]() |
Czosnek obierzcie z łupin i pokrójcie na plasterki. Pomidory przekrójcie na pół. Kapustę poszatkujcie (1). Na patelnię dodajcie olej, pomidory, czosnek i kapustę (2). Dodajcie również wodę w ilości około 1/2 wysokości wsadu (3).
![]() |
![]() |
![]() |
Duście całość pod przykryciem do momentu kiedy kapusta będzie miękka (4). W międzyczasie dodajcie sól oraz pieprz (5) (6).
![]() |
![]() |
![]() |
Miłośnikom ostrzejszych smaków, polecam dodać płatki papryki (7). Na oddzielnej patelni zeszklijcie na 3-4 łyżkach oleju pokrojoną w kostkę cebulę i dodajcie ją do ugotowanej kapusty (8) (9). Całość wymieszajcie, dodajcie koncentrat pomidorowy oraz ocet i cukier do smaku.
Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków na dole strony. Dziękuję