PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2015-10-07

Gulasz z cielęciny z ziemniakami

Gulasz z cielęciny z ziemniakami
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 2h
Ilość porcji Ilość porcji: 4
 
Przeczytaj również: Mąka Basia- pizza

Przepis na gulasz z cielęciny z ziemniakami należy zaliczyć do kategorii bardzo łatwych do przygotowania dań i przepis z pewnością uda się każdemu. Do przygotowania tej wersji gulaszu użyłam, poza ziemniakami również pomidory. Z kolei bazę gulaszu stanowią poszatkowane warzywa, oliwa i kapinka białego wina. Kiedy wszystkie smaki gotowego dania się połączyły powstał taki aromat, że naprawdę nie dało się przestać jeść. Na talerzu nie ostał się nawet ślad gulaszu, ponieważ każda jego odrobina została zebrana przy pomocy kromki chleba. Gulasz cielęcy ziemniakami w sosie pomidorowym, to moim zdaniem rozpusta, którą każdemu polecam spróbować. Zapraszam na szczegóły przepisu.

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Przygotowanie bazy warzywnej dla gulaszu: warzywa obierzcie z łupin i pokrójcie na mniejsze kawałki (1). Aby ekstremalnie przyspieszyć sobie pracę, włóżcie wszystkie warzywa do blendera i je rozdrobnijcie- baza gotowa angel (2) Ziemniaki obierzcie z łupin i pokrójcie je na kawałki (3).

Mięso umyjcie i je pokrójcie (4). Teraz na patelnię dodajcie oliwę oraz przygotowane warzywa (5). Całość wolno przesmażcie do momentu, kiedy warzywa zmiękną, wtedy odsuńcie je na bok patelni i dodajcie mięso (6). Obsmażcie mięso ze wszystkich stron,

a następnie połączcie je z warzywami (7). Dodajcie wino (8). Kiedy na patelni znów wszystko zacznie wrzeć dodajcie zmiksowane pomidory z puszki (9).

Patelnie przykryjcie pokrywką i całość wolno duście do momentu kiedy mięso będzie prawie miękkie. Zajmie Wam to około 1-1,5 h (10). W międzyczasie do smaku dodajcie sól, pieprz oraz resztę przypraw (11). Półgodziny przed końcem gotowania dodajcie ziemniaki i kontynuujcie gotowanie do momentu kiedy ziemniaki staną się miękkie (12). W razie konieczności dodajcie gorącej wody. Na koniec zredukujcie sos tak aby stał się gęsty i błyszczący.

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim korzystając z przycisków na dole strony. Dziękuję laugh

 
 


•PORADY TAPENDY•
 

Moim zdaniem danie jest najlepsze na drugi dzień, po odgrzaniu, kiedy wszystkie smaki się dobrze przegryzą.

•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE