![]() |
Smażona kiełbasa z cebulką nie wymaga szczególnego przedstawienia, sądzę, że wszyscy znają przepis. Skoro wpadliście do mojej kuchni opowiem Wam jak ja przygotowuję kiełbasę z cebulką. Szczególnie upodobałam sobie cieniutką białą surową kiełbasę. Kiełbaskę smażę w całości wraz z cebulą. W kiełbasce, przed smażeniem, wykonuję otwory widelcem, po to aby wypłynęła z niej podczas smażenia woda. Ponieważ dziurek nigdy jest dość, również w czasie smażenia dodatkowo wykonuję widelcem otwory. Kiełbaskę dodaje na patelnie wraz z cebulą. Wypływająca i odparowująca woda, nie pozwalają na przypalenie się cebulki, wręcz przeciwnie cebulka staje się miękka i złota. Wbrew pozorom przy patelni trzeba troszeczkę postać i kiełbaskę przekładać na wszystkie strony tak, aby się pięknie usmażyła. Smażona kiełbaska ze słodką cebulką jest bardzo smaczna sama w sobie, proponuję jednak podać ją z bardzo dobrze doprawionym szpinakiem. Zamiast chleba możecie zrobić piadinę. Wszystko zdążycie przygotować w ciągu pół godziny, jeśli jednak przedtem przygotujcie ciasto na placki piadina. Przepis na piadinę znajdziecie TUTAJ. Z kolei przepis jak przyrządzić szpinak znajduje się TUTAJ. Serdecznie polecam przepisy i zapraszam na szczegóły przepisu na kiełbaskę z cebulą.
![]() |
![]() |
![]() |
Cebulę obierzcie z łupin i pokrójcie ją na plasterki (1) (2). W kiełbasie wykonajcie widelcem lub wykałaczką otwory (3).
![]() |
![]() |
![]() |
Na patelnię dodajcie olej, przygotowaną cebulę (4) oraz kiełbasę (5). Podczas smażenia wykonajcie dodatkowe otwory w kiełbasie (6). Smażcie kiełbasę do momentu kiedy stanie się pięknie usmażona. Zajmie Wam to około 10 minut.
Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków na dole strony. Dziękuję