PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2015-07-15

Kiełbasa z cebulą

Kiełbasa z cebulą
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji Ilość porcji: 4
 
Przeczytaj również: Czerwone curry z tofu

Smażona kiełbasa z cebulką nie wymaga szczególnego przedstawienia, sądzę, że wszyscy znają przepis. Skoro wpadliście do mojej kuchni opowiem Wam jak ja przygotowuję kiełbasę z cebulką. Szczególnie upodobałam sobie cieniutką białą surową kiełbasę. Kiełbaskę smażę w całości wraz z cebulą. W kiełbasce, przed smażeniem, wykonuję otwory widelcem, po to aby wypłynęła z niej podczas smażenia woda. Ponieważ dziurek nigdy jest dość, również w czasie smażenia dodatkowo wykonuję widelcem otwory. Kiełbaskę dodaje na patelnie wraz z cebulą. Wypływająca i odparowująca woda, nie pozwalają na przypalenie się cebulki, wręcz przeciwnie cebulka staje się miękka i złota. Wbrew pozorom przy patelni trzeba troszeczkę postać i kiełbaskę przekładać na wszystkie strony tak, aby się pięknie usmażyła. Smażona kiełbaska ze słodką cebulką jest bardzo smaczna sama w sobie, proponuję jednak podać ją z bardzo dobrze doprawionym szpinakiem. Zamiast chleba możecie zrobić piadinę. Wszystko zdążycie przygotować w ciągu pół godziny, jeśli jednak przedtem przygotujcie ciasto na placki piadina. Przepis na piadinę znajdziecie TUTAJ. Z kolei przepis jak przyrządzić szpinak znajduje się TUTAJ. Serdecznie polecam przepisy i zapraszam na szczegóły przepisu na kiełbaskę z cebulą.

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Cebulę obierzcie z łupin i pokrójcie ją na plasterki (1) (2). W kiełbasie wykonajcie widelcem lub wykałaczką otwory (3).

Na patelnię dodajcie olej, przygotowaną cebulę (4) oraz kiełbasę (5). Podczas smażenia wykonajcie dodatkowe otwory w kiełbasie (6). Smażcie kiełbasę do momentu kiedy stanie się pięknie usmażona. Zajmie Wam to około 10 minut.

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków na dole strony. Dziękuję laugh

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE