PRZELICZNIK FORM
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2015-07-15

Kiełbasa z cebulą

Kiełbasa z cebulą
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 10 minut
Ilość porcji Ilość porcji: 4
 
Przeczytaj również: Zupa z soczewicy z boczkiem

Smażona kiełbasa z cebulką nie wymaga szczególnego przedstawienia, sądzę, że wszyscy znają przepis. Skoro wpadliście do mojej kuchni opowiem Wam jak ja przygotowuję kiełbasę z cebulką. Szczególnie upodobałam sobie cieniutką białą surową kiełbasę. Kiełbaskę smażę w całości wraz z cebulą. W kiełbasce, przed smażeniem, wykonuję otwory widelcem, po to aby wypłynęła z niej podczas smażenia woda. Ponieważ dziurek nigdy jest dość, również w czasie smażenia dodatkowo wykonuję widelcem otwory. Kiełbaskę dodaje na patelnie wraz z cebulą. Wypływająca i odparowująca woda, nie pozwalają na przypalenie się cebulki, wręcz przeciwnie cebulka staje się miękka i złota. Wbrew pozorom przy patelni trzeba troszeczkę postać i kiełbaskę przekładać na wszystkie strony tak, aby się pięknie usmażyła. Smażona kiełbaska ze słodką cebulką jest bardzo smaczna sama w sobie, proponuję jednak podać ją z bardzo dobrze doprawionym szpinakiem. Zamiast chleba możecie zrobić piadinę. Wszystko zdążycie przygotować w ciągu pół godziny, jeśli jednak przedtem przygotujcie ciasto na placki piadina. Przepis na piadinę znajdziecie TUTAJ. Z kolei przepis jak przyrządzić szpinak znajduje się TUTAJ. Serdecznie polecam przepisy i zapraszam na szczegóły przepisu na kiełbaskę z cebulą.

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Cebulę obierzcie z łupin i pokrójcie ją na plasterki (1) (2). W kiełbasie wykonajcie widelcem lub wykałaczką otwory (3).

Na patelnię dodajcie olej, przygotowaną cebulę (4) oraz kiełbasę (5). Podczas smażenia wykonajcie dodatkowe otwory w kiełbasie (6). Smażcie kiełbasę do momentu kiedy stanie się pięknie usmażona. Zajmie Wam to około 10 minut.

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków na dole strony. Dziękuję laugh

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE