PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2017-06-05

Kotlety rybne w sosie koperkowym

Kotlety rybne w sosie koperkowym
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 1 h
Ilość porcji Ilość porcji: ok. 15 sztuk
 
Przeczytaj również: Carpaccio z borowików

Proponuję przepis na kotlety rybne w sosie koperkowym. Kotlety możecie wykonać z dowolnych filetów rybnych. Aby kotlety były miękkie, dodałam do nich ugotowane ziemniaki przeciśnięte przez praskę. Do smaku dodałam czosnek sól oraz pieprz. Można dodać również do kotletów poszatkowany koperek.
Sos do kotletów wykonałam na bazie wywaru warzywnego, który zmieszałam z min. ze śmietanę kremówkę, a po redukcji sosu do gęstej konsystencji, dodałam koperek.
Tak przygotowane kotlety rybne podałam z ugotowanymi zielonymi szparagami. Polecam. Przepis jest łatwiutki. Więcej szczegółów przepisu znajdziecie poniżej. Do wykonania przepisu użyłam min. Mąki Wrocławskiej Basia. Obejrzyjcie również FILM z mojej kuchni.

•Składniki•

 
składniki na kotlety rybne
 
 
składniki na sos koperkowy
 
 
dodatkowo
 
 

•Przygotowanie•

Pracę proponuję rozpocząć od obrania z łupin i ugotowania ziemniaków. Ugotowane ziemniaki przeciśnijcie przez praskę lub zmielcie je przy pomocy maszynki do mięsa. Filety rybne rozdrobniłam przy pomocy blendera. Można użyć również maszynki do mięsa. Do masy ziemniaczano- rybnej dodajcie czosnek, (1) (2) (3) 

jajko i bułkę tartą- jeśli masa będzie zbyt rzadka (4). Dla smaku dodajcie sól oraz pieprz. Uformujcie kotlety rybne i obtoczcie je w mące. Nadmiar mąki usuńcie. Kotlety usmażcie z każdej strony na tłuszczu (5). Przygotujcie aromatyczny wywar warzywny. Dodajcie do niego śmietanę oraz mąkę (6). Całość wymieszajcie i dodajcie do usmażonych kotletów. Polecam użyć sitko, aby pozbyć się ewentualnych grudek. Sos zagotujcie i zredukujcie do gęstej konsystencji. Na końcu dodajcie poszatkowany koperek. Gotowe.   


Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh

 

 
 


Zdjęcia czytelników

•PORADY TAPENDY•
 

Jeśli używacie mrożone filety, po rozmrożeniu dokładnie odciśnijcie z filetów wodę. 

•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


• INNE PRZEPISY Z TEJ KATEGORII •

 
newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE