PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2017-02-16

Muffiny z borówkami

Muffiny z borówkami
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 10 minut +pieczenie
Ilość porcji Ilość porcji: 12 sztuk
 
Przeczytaj również: Grochówka

Pewnie już wiecie, że muffiny nie należą do szczególnie pracochłonnych przepisów. Wystarczy składniki suche połączyć ze składnikami mokrymi i wszystko krótko wymieszać- tak tylko do połączenia się składników. Nie musicie używać miksera, wystarczy rózga kuchenna lub nawet tylko zwykły widelec.
Dziś polecam Wam kompozycję muffinek z borówkami. Obecność owoców w muffinkach to zawsze wartość dodana, a borówki wypadają nadzwyczaj smacznie, ponieważ borówki nie rozpadają się, zachowują swój kształt nawet po upieczeniu muffinek. Do przygotowania przepisu użyłam cukier trzcinowy, który lekko zabarwił ciasto oraz pszenną mąkę orkiszową, cenioną szczególnie z uwagi na swoje wartości odżywcze. Płatki migdałowe to element dekoracyjny, który skutecznie przyciąga oko. Do przygotowania przepisu użyłam min. Mąkę Tortową Orkiszową Basia. Przepis bardzo polecam, zapraszam na jego szczegóły oraz na FILM z jego realizacji.

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Składniki suche: do miski dodajcie mąkę orkiszową, cukier, cukier waniliowy (1) (2) (3)

oraz sodę (4). Składniki suche wymieszajcie. Składniki mokre: do drugiej miski wybijcie jajka (5), dodajcie olej (6),

oraz jogurt (7). Składniki mokre wymieszajcie rózgą lub widelcem (8). Teraz dodajcie składniki suche (9)

i całość wymieszajcie do połączenia się składników (10). Na końcu dodajcie borówki i znów całość wymieszajcie (11). Formę do muffinek wyłóżcie papierowymi papilotkami i dodajcie do nich ciasto (12)

Przed pieczeniem dodajcie do każdej papilotki kilka płatków migdałowych (13). Pieczenie: nastawcie piekarnik na 180 stopni. Muffinki z borówkami muszą się piec przez 25 minut lub do suchego patyczka (14) (15)

 
 


Zdjęcia czytelników

•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


• INNE PRZEPISY Z TEJ KATEGORII •

 
newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE