PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2018-07-19

Muffiny z porzeczkami

Muffiny z porzeczkami
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 10 minut+pieczenie
Ilość porcji Ilość porcji: 12 sztuk
 
Przeczytaj również: Bitki drobiowe z pomidorami i cukinią

Przepisy na muffiny należą do najłatwiejszych i zawsze się udają. Wystarczy do składników mokrych dodać składniki suche i całość krótko wymieszać rózgą kuchenną. Tym razem polecam muffiny z porzeczkami oraz białą czekoladą.
Wierzch muffinek udekorowałam porzeczkami. Raczki same sięgały po kolejne babeczki. Przepis możecie również wykonać wykorzystując do niego mrożone porzeczki bez potrzeby ich rozmrażania. Do przygotowania przepisu użyłam min. Mąkę Tortową Extra Basia oraz Mąkę Tortową Orkiszową.  Gorąco polecam i zapraszam na szczegóły przepisu oraz na FILM z jego realizacji.


•Składniki•

 
składniki na muffiny
 
 
dodatkowo
 
 

•Przygotowanie•

Składniki suche: do miski dodajcie mąkę, cukier, sodę. Zamieszajcie (1) (2) (3).

Składniki mokre: do drugiej miski dodajcie jajka, mleko, olej, Kolejność nie ma znaczenia (4) (5). Całość rozkłóćcie przy pomocy rózgi kuchennej lub miksera, dodajcie porzeczki (6) i łyżką wymieszajcie składniki. Ciasto będzie dość rzadkie.

Teraz ciasto umieśćcie w formie do muffinek wyłożonej papilotkami (7). Piecznie: nastawcie piekarnik na 180 stopni bez termoobiegu. Muffiny muszą się piec 20 minut. Upieczone i wystudzone muffiny udekorujcie rozpuszczoną czekoladą, zanim czekolada stężeje dodajcie również porzeczki (8) (9)



Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh

 
 


•PORADY TAPENDY•
 

Białą czekoladę można rozpuścić w kuchence mikrofalowej (ok. 2 minuty) lub w kąpieli wodnej.

•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE