Oto przepis na wiosenną wersję naleśników- naleśniki z serem i truskawkami. Przepis jest prościutki. Do przygotowania naleśników użyłam podstawowych składników, jakimi są mąka, jajka, mleko i szczypta soli. Z kolei farsz do naleśników wykonałam z białego sera, którego do smaku dosmaczyłam słodką śmietaną, cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Do tak przygotowanej masy dodałam pokrojone w kawałeczki świeżutkie truskawki.
Jeśli pozostaną Wam truskawki, proponuję je zmiksować i musem truskawkowym polać przygotowane naleśniki.
Przepis polecam na wiosenny deser i zapraszam na jego szczegóły.
Przygotowanie farszu: twaróg przeciśnijcie przez praskę lub dobrze go rozgniećcie przy pomocy widelca. Do sera dodajcie cukier waniliowy i cukier puder (1). Odmierzając ilości musicie kierować się własnym gustem. Dodajcie śmietanę (2). Teraz dodajcie pokrojone w kawałeczki truskawki (3).
Ser wymieszajcie z truskawkami (4). Przygotowanie naleśników: jajko wybijcie do miski i rozkłóćcie je przy pomocy widelca lub rózgi (5). Dodajcie mąkę (6)
oraz mleko (7). Wszystkie składniki wymieszajcie. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodajcie mleko, z kolei jeśli ciasto na naleśniki jest zbyt rzadkie dodajcie odrobinę mąki. Na patelni rozpuście tłuszcz. Usmażcie naleśniki (8). Na każdy naleśnik dodajcie przygotowaną masę serową i naleśnik zrolujcie (9). Przed podaniem każdy naleśnik oblejcie musem truskawkowym. Naleśniki z serem i truskawkami są gotowe.
Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję