![]() |
Jeśli bym miała opisać jaki omlet lubię najbardziej, to powiem, że jest to taki omlet, który jest w środku troszeczkę luźny w sensie nie jest do końca ścięty i jego zawartość lekko się wylewa na zewnątrz. Dziś proponuję przepis na klasyczny omlet z bogatą zawartością. Do omletu dodałam ser mozarella, który na skutek działania wysokiej temperatury stał się ciągnący oraz kawałeczki ostrej i suchej kiełbaski. Omlet przyprawiłam solą oraz pierzem i dodałam pokrojony szczypiorek. Omlet jest to świetna propozycja na dobre rozpoczęcie dnia i polecam go szczególnie na któryś z leniwych weekendowych poranków. Idealnie byłoby również, gdyby taki aromatyczny omlet przysłano gotowy wprost do łóżeczka. Podoba się Wam taka perspektywa ?
![]() |
![]() |
![]() |
Na patelni rozgrzejcie olej (1). Jajka wybijcie i rozkłóćcie je widelcem. Jeśli lubicie możecie dodać do jajek trochę mleka. Jajka wylejcie na gorący tłuszcz (2). Do smaku dodajcie sól oraz pieprz (3).
![]() |
![]() |
![]() |
Cierpliwie smażcie omlet dodając w tym czasie pokrojoną kiełbasę i ser mozzarella (4). Dodajcie również pokrojony szczypiorek, świeży lub mrożony (5). Kiedy uznacie, omlet jest wystarczająco ścięty, wówczas złóżcie go w połowie, a następnie wyłóżcie na talerz (6). Gotowe.
Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję