PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2017-12-28

Pączki serowe

Pączki serowe
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 10 minut +smażenie
Ilość porcji Ilość porcji: 20-25 sztuk
 
Przeczytaj również: Pieczony kurczak z cytryną i tymiankiem

Polecam Wam zrobienie mini pączków serowych. To bardzo wdzięczny przepis, który w odróżnieniu od tradycyjnych pączków, wymaga poświęcenia mu naprawdę tylko kilku chwil. Pączki serowe są bardzo smaczne, miękkie i pachnące skórką cytrynową- jeśli oczywiście zdecydujecie się ją dodać do ciasta. Osobiście polecam nie pomijać tego składnika. 
Gotowe pączki wystarczy oprószyć cukrem pudrem; dobrym pomysłem jest połączyć cukier puder ze szczyptą cynamonu. Na bogato można również użyć polewę czekoladową. Połowa pączka oblana polewą czekoladową, to fajny widok i niezaprzeczalny smak. Przepis jest prosty i każdy da radę go wykonać. Do przygotowania przepisu użyłam min. Mąkę Extra Wypiek Basia. Serdecznie polecam i zapraszam na jego szczegóły.  Polecam Wam również ten przepis w wersji VIDEO laugh

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Przygotowanie pączków. Twaróg przeciśnijcie przez praskę lub zmielcie go przy pomocy maszynki do mięsa (1). Do sera dodajcie jajka, cukier, śmietanę (2) (3),

mąkę, proszek do pieczenia, szczyptę soli oraz skórkę z cytryny (4) (5). Wszystkie składniki wyróbcie tylko do połączenia się składników. Ciasto będzie trochę klejące. Jeśli ciasto zbyt mocno się klei, dodajcie odrobinę mąki. Dłonie wysmarujcie olejem (6)

i z ciasta uformujcie pączki o wielkości orzecha włoskiego (7). Smażenie: rozgrzejcie tłuszcz. Smażcie pączki partiami do momentu kiedy pączki staną się brązowe (8) (9). Podczas pieczenia pączki szybko rosną. Usmażone pączki wyłóżcie na papierowy ręcznik, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Na koniec wystarczy pączki oprószyć cukrem pudrem i można się zajadać laugh


Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh

 
 


Zdjęcia czytelników

•PORADY TAPENDY•
 

Przed starciem skórki z cytryny, cytrynę należy sparzyć gorącą wodą, w celu pozbycie się konserwantów.

•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


• INNE PRZEPISY Z TEJ KATEGORII •

 
newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE