PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2016-05-03

Pierożki z karczochami

Pierożki z karczochami
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji Ilość porcji: 4
 
Przeczytaj również: Sernik kokosowo- czekoladowy

Zapraszam Was na przepis na makaron z karczochami. Karczochy można wykorzystać do przygotowania wielu różnych sosów do makaronu. Proponowałam Wam już makaron z karczochami i cukinią oraz makaron pappardelle z karczochami i kiełbasą. Jest w czym wybierać. Jeśli chcielibyście zobaczyć wszystkie znajdujące się na bogu przepisy z karczochami wystarczy zerknąć do zakładki KARCZOCHY i wczytać wszystkie przepisy przyporządkowane temu składnikowi.

W handlu coraz częściej można natrafić na ofertę na mrożone karczochy, oczyszczone i wstępnie już ugotowane. Do zrobienia dania z makaronu ten produkt się jak najbardziej nadaje.  
Tym razem część podduszonych na oliwie i cebuli karczochów zmiksowałam. Dzięki temu otrzymałam mus, do którego dodałam wywar warzywny. W pogotowiu miałam również kremową śmietanę. Ponieważ smak musu mnie satysfakcjonował, ostatecznie zrezygnowałam z pomysłu zabielenia sosu smietaną. Do tak przygotowanego sosu dodałam pierogi tortellini z dodatkiem szynki. Naprawde wyszło pysznie. Możecie jednak użyć taki makaron jaki lubicie. Gotowe danie polecam podawać oprószone startym parmezanem. Zapraszam na szczegóły przepisu.

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Przygotujcie esencjonalny wywar. Obraną cebulę pokrójcie w kostkę (1). Rozmrożone karczochy pokrójcie wzdłuż na mniejsze kawałki (2). Na patelnię dodajcie oliwę oraz cebulę (3). Duście cebulę do momentu kiedy stanie się miękka. 

Teraz na patelnię dodajcie przygotowane karczochy i duście je z cebulą przez kilka chwil (4). Część karczochów przełóżcie do osobnego naczynia, dodajcie porcję wywaru i zmiksujcie karczochy (5), część pozostawcie na patelni. Pamiętajcie, aby kilka kawałeczków karczocha pozostawić do dekoracji dania. Mus z karczochów dodajcie z powrotem na patelnię (6).

Gęstą konsystencję sosu poprawcie pozostałym wywarem (7). Całość zagotujcie. Do smaku dodajcie sól oraz pieprz (8) (9). Jeśli macie ochotę, możecie sos również zabielić śmietaną. Do gotowego sosu dodajcie ugotowane według instrukcji pierożki. Całość wymieszajcie. Pierożki z karczochami są gotowe.

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE