PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2016-09-08

Pierś z kurczaka z boczkiem

Pierś z kurczaka z boczkiem
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 20 minut
Ilość porcji Ilość porcji: 2
 
Przeczytaj również: Maślane bułeczki z makiem

Zapraszam na mój przepis na piersi z kurczaka z boczkiem. Przepis wymaga użycia tylko 8 składników oraz 15-20 minut czasu. Nie zaryzykuję jeśli napiszę, że filety z kurczaka według tego przepisu wychodzą naprawdę zjawiskowo, a wszystko to dzięki kuchennej alchemii. Składniki przepisu są wspaniałe. Synergia drobiu, wędzonego boczku, masła, oliwy, kapinki białego wina oraz igiełek rozmarynu przyprawia o zawrót głowy. Kiedy spróbujecie sosu to od razu się zakochacie w jego smaku. Nie bez znaczenia jest również fakt, że drobiowe kotleciki – owinięte boczkiem i podsmażone- pięknie się prezentują na talerzu.
Moim zdaniem przepis możecie umieścić na liście dań okolicznościowych. Jestem pewna, że wasza rodzina i znajomi będą się dopytywać o przepis. 
Piersi z kurczaka podałam z sałatą z prostym winegretem. Na specjalne okazje polecam Wam przygotowanie przystawki w postaci aromatycznych ziemniaków. Jeśli potrzebujcie większą ich ilość skorzystajcie z przepisu na pieczone ziemniaki. Rzućcie okiem na przepis.
Na ten czas zapraszam Was na szczegóły mojego przepisu na piersi z kurczaka z boczkiem. 

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Oczyszczone z błon filety z kurczaka owińcie plastrami wędzonego boczku (1). Tak przygotowane filety z kurczaka pokrójcie na plastry o grubości około 2 cm (2). Na patelni rozpuście masło i dodajcie oliwę. Stosunek masła i oliwy najlepiej jeśli wynosi 50/50. Kotleciki usmażcie na dość ostrym ogniu z obu stron (3).

Do smaku dodajcie sól oraz pieprz (4). Dodajcie wino oraz igiełki rozmarynu (5) (6). Teraz pozostaje nic innego jak tylko zredukować sos do pożądanej konsystencji. Gotowe filety ułóżcie na talerzach i polejcie je utworzonym podczas duszenia przepysznym sosem. Gotowe.   

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim korzystając z przycisków na dole strony. Dziękuję laugh

 
 


Zdjęcia czytelników

•PORADY TAPENDY•
 

Aby sprawnie pokroić filety z kurczaka owinięte plastrami boczku polecam użyć ostry nóż.

•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


• INNE PRZEPISY Z TEJ KATEGORII •

 
newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE