PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2017-06-20

Proste ciasto z malinami

Proste ciasto z malinami
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 10 minut +pieczenie
Ilość porcji Ilość porcji: forma 27x 21 cm
 
Przeczytaj również: Szaszłyki z piersi kurczaka i białej kiełbasy

Dziś polecam Wam proste ciasto z malinami. Sposób przygotowania ciasta jest najprostszym z możliwych, wymaga ono jedynie połączenia składników suchych ze składnikami mokrymi. Przygotowanie ciasta powinno Wam zająć nie więcej niż 10 minut. Potem tylko krótkie pieczenie i pyszne ciasto z malinami jest gotowe. Na marginesie napiszę, że zapach ciasta jest niesamowity, a to wszystko dzięki malinom. 
Ciasto, aby było na bogato, udekorowałam płatkami migdałów, a na końcu dodałam polewę czekoladową. 
Według tego przepisu możecie wykonywać ciasto z dowolnymi owocami.
Jeśli potrzebujcie zrobić ciasto w większej lub w mniejszej porcji, użyjcie przelicznika form. Teraz podnieście oko ponad tytuł przepisu- tam Wasz wzrok znajdzie czerwony przycisk- PRZELICZNIK FORM.
Serdecznie polecam ten szybki przepis na ciasto z malinami. Stosunek jakości wypieku do wkładu pracy jest bardzo pozytywny. Zapraszam również na FILM z mojej kuchni.  

•Składniki•

 
składniki na ciasto z malinami
 
 
składniki na polewę czekoladową
 
 

•Przygotowanie•

Połączcie składniki suche, czyli do miski dodajcie mąkę, cukier, cukier waniliowy i sodę (1). Całość wymieszajcie. Do drugiej miski wybijcie jajka (2), dodajcie olej (3)

oraz jogurt (4). Składniki mokre wymieszajcie- tylko do połącznia się składników. Możecie użyć nawet wideleca. Teraz do składników mokrych dodajcie składniki suche i ponownie wszystko wymieszajcie tylko do połącznia się składników. Ciasto przełóżcie do formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu połóżcie maliny oraz płatki migdałów, jeśli używacie (5) (6). Piecznie: nastawcie piekarnik na 180 stopni. Ciasto musi się piec przez 25 minut lub do suchego patyczka. 
Upieczone ciasto udekorujcie polewą czekoladową. Jej przygotowanie jest bardzo proste. Do garnuszka dodajcie śmietanę oraz połamaną czekoladą. Całość podgrzewajcie do momentu kiedy czekolada się rozpuści i polewa stanie się gęsta.


Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh

 
 


Zdjęcia czytelników

•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE