PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2015-04-07

Ser Camembert panierowany i smażony

Camembert panierowany i smażony
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji Ilość porcji: 2
 
Przeczytaj również: Rosół z kury

Camembert panierowany jest prawdziwą delicją. Najchętniej używam sera Camembert Naturalnego. Nauczyłam się wykonywać ten przepis lata świetlne temu w akademiku. Również i ten przepis towarzyszy mi do dziś i chętnie do niego wracam.Przepis na camembert panierowany jest bardzo łatwy. Panierka, którą należy przygotować do wypanierowania sera jest podobna do panierki, którą używa się do przygotowania kotletów schabowych. A zatem do wypanierowania sera używa się rozbełtanego jajka oraz bułki tartej. Mąkę można pominąć.Zazwyczaj panieruję ser w całości, można jednak ser pokroić na cząstki, aby następnie każdą cząstkę pokryć dokładnie panierką i również usmażyć na oleju. Ser po usmażeniu, w środku przybiera kremową konsystencję, która wylewa się na talerz po przekrojeniu kawałka sera. Pysznie i rozpustnie. Polecam na kolację z kieliszkiem wina.

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Wybijcie jajka, dodajcie odrobinę soli oraz pieprzu i rozbełtajcie je przy pomocy widelca (1). Ser umieśćcie w jajku (2), a następnie pokryjcie go z każdej strony bułką tartą (3).   

Operację powtórzcie dwukrotnie po to, aby powierzchnię sera utworzyła się solidna panierka i tym samym, aby podczas smażenia nie wypłynąła na zewnątrz masa serowa (4) (5) (6).

Na patelni rozgrzejcie tłuszcz do głębokiego smażenia (7). Umieśćcie w nim ser (8) i smażcie 2-3 minuty z każdej strony (9). Spróbujcie lekko nacisnąć powierzchnię sera. Kiedy poczujecie, że jest miękki, wówczas oznacza to, że ser jest gotowy. 

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh


 

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

Chałka
 
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE