PRZELICZNIK FORM
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2020-01-23

Sernikobrownie łyżką mieszane

Sernikobrownie łyżką mieszane
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 30 minut+pieczenie
Ilość porcji Ilość porcji: forma 34x 21 cm
 
Przeczytaj również: Panna Cotta z sosem truskawkowym

Zapraszam na przepis na sernikobrawnie. Jest to najprawdopodobniej najprostszy przepis na tego rodzaju wypiek z jakim przyjdzie Wam się zmierzyć. Do jego wykonania będzie potrzebna Wam tylko łyżka i miski. Oczywiście pomijam sprawę oczywistą- jakimi są składniki. Jak już je wszystkie wymieszacie i upieczenie to otrzymacie maga wilgotne i mocno czekoladowe brownie z warstwą sernika. Ja do mojego przepisu użyłam wiśnie, ale możecie użyć takie owoce jakie lubicie lub jakie po prostu macie w domu. 
Słuchajcie, cukier w sensie jego ilości, nie decyduje o powodzeniu przepisu. Możecie umniejszyć jego ilość, jeśli deser wyda Wam się zbyt słodki lub dodać, jeśli okaże się dla Was być zbyt wytrawnym. Zapraszam Wszystkich łasuchów na szczegółu przepisu oraz na FILM z mojej kuchni.

•Składniki•

 
masa czekoladowa
 
 
masa serowa
 
 
dodatkowo
 
 

•Przygotowanie•

Pracę proponuję rozpocząć od rozmrożenia owoców- jeśli takie używacie. W przypadku mrożonych malin czy porzeczek pokusiłabym się je dodać do przepisu bez wcześniejszego rozmrożenia. Owoce te zawierają mało wody.  
Masa czekoladowa: w garnuszku rozpuście masło oraz czekoladę (1). Pozostawcie ją do wystudzenia. Do wystudzonej czekolady dodajcie pozostałe składniki przepisu (2) (3)

i wszystko wymieszajcie łyżką tylko do połączenia się składników (4) (5). Przygotowanie masy serowej: do zmielonego sera dodajcie wszystkie pozostałe składniki przepisu, i wszystkie je wymieszajcie również łyżką- do połączenia się składników (6).

Składanie sernikobrownie: blaszkę wysmarujcie tłuszczem i wyłóżcie ją papierem do pieczenia. Wyłóżcie czekoladową masę i wyrównajcie ją łyżką (7). Następnie dodajcie masę serową (8). Przy pomocy widelca wykonajcie “esy-floresy” łącząc w ten sposób obie masy. Na wierzchu ułóżcie wiśnie lub inne owoce (9). Lekko je wciśnijcie w sernikobrownie. Pieczenie: deser włóżcie do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, bez termoobiegu, środkowa półka. Sernikobrownie musi się piec ok. 60 minut lub do momentu kiedy masa serowa będzie przypieczona – wierzch nie będzie płynny. Gotowe. 


Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh

 
 


Zdjęcia czytelników

•PORADY TAPENDY•
 
  1. Zamiast aromatu pomarańczowego możecie użyć dowolny ulubiony aromat. Ja polecam również waniliowy. 
  2. Do masy czekoladowej proponuję użyć drobny cukier lub cukier puder.
     
•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


• INNE PRZEPISY Z TEJ KATEGORII •

 
newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE