PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2015-09-14

Smażony dorsz z pomidorami koktajlowymi

Smażony dorsz z pomidorami koktajlowymi
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji Ilość porcji: 4
 
Przeczytaj również: Sercówki z ciecierzycą i rozmarynem

Proponuję Wam przepis na smażonego dorsza, który charakteryzuje się tym, że jest najłatwiejszy z możliwych, najszybszy z możliwych, bardzo smaczny i wykonywany od razu z malutką przystaweczką w postaci pomidorów koktajlowych. Jako dużą przystawkę uzupełniającą, proponuję Wam na przykład ziemniaki. Wiele przepisów na ziemniaki w postaci przystawek znajdziecie na stronie Tapenda. Jedną z możliwości, aby te przepisy znaleźć jest wybranie w menu głównym pozycji Składniki następnie musicie wyszukać ziemniaki i wczytać wszystkie przepisy zawierające w składzie ten produkt. Ja tym raz skonsumowałam dorsza przygotowanego w tej postaci z górą sałaty okraszonej ostrym dressingiem składającym się tylko z octu winnego, oliwy i soli. Dla mnie bomba. Kolację zrobiłam w 15 minut.

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Czynności przygotowawcze przepisu składają się z obrania z łupin i przekrojenia ząbka czosnku wzdłuż (1), umycia i przekrojenia na pół słodkich pomidorków koktajlowych lub daktylowych (2) oraz obtoczenia w mące kawałków filetów z dorsza (3).

Od tego czasu gotowanie przebiega w sposób ekspresowy. Dodajcie na patelnię oliwę (4), gałązkę rozmarynu (5) i czosnek (6).

Kiedy oliwa będzie już ciepła dodajcie pomidory (7). Po około 1-2 minutach dodajcie przygotowane filety rybne (8) (9). Pamiętajcie, aby nadmiar maki usunąć z filetów.

Do smaku dodajcie sól (10) oraz pieprz (11). Usmażcie dorsza z obu stron, co zajmie wam zaledwie kilka minut (12). Usmażoną rybę wyłóżcie na talerz, polejcie aromatyczną oliwą i dodajcie pomidory. Gotowe.

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE