PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2016-04-29

Soczysty łosoś z patelni

Soczysty łosoś z patelni
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji Ilość porcji: 2
 
Przeczytaj również: Kurczak w panierce z jałowca ze smażonymi ziemniakami

Zapraszam Was na przepis na bardzo soczystego łososia z patelni. Z dzwonków łososia przygotowałam medaliony obwiązane sznureczkiem. Oprócz tego że łosoś w takiej postaci prezentuje się naprawdę bardzo uroczo, to również po usmażeniu pozostaje on jędrny i soczysty.

Przygotowanie łososia na patelni jest bardzo łatwe. Wystarczy na patelnię dodać oliwę i usmażyć łososia z każdej strony. Jeśli medalion łososia jest wysoki, polecam w czasie smażenia podlać leciutko łososia wodą lub białym winem. Łososia podałam w sosie pomidorowym, również bardzo prostym i świeżym w smaku. Dodadatek smakowy to bardzo duże zielone oliwki. Do smażonego łososia i sosu pomidorowego przygotowałam również krótko smażone ziemniaki, tym razem z dodatkiem majeranku. W czasie wolnym zerknijcie jak takie ziemniaki zobić. Przygotowanie łososia z patelni wraz z dodatkami zajmie Wam nie więcej niż 20- 30 minut. Serdecznie polecam i zapraszam na szczegóły przepisu.

•Składniki•

 
składniki na sos
 
 
składniki do łososia
 
 

•Przygotowanie•

Przygotowanie przepisu na łososia z patelni proponuje rozpocząć od sosu. Szalotkę obierzcie z łupin, pokrójcie w kostkę i dodajcie na patelnię wraz z oliwą (1). Szalotkę krótko duście, w międzyczasie dodajcie gałązkę rozmarynu (2). Teraz dodajcie pomidory konserwowane zmiksowane przy pomocy blendera (3)

Sos gotujcie do momentu kiedy się zredukuje i stanie się błyszczący od oliwy. Do smaku doprawcie go solą i pieprzem (4) (5) Na koniec dodajcie oliwki (6).

Zerknijcie również na instrukcję jak przygotować medaliony z łososia. Przygotowane medaliony połóżcie na rozgrzaną oliwę (7). Do smaku dodajcie sól i pieprz (8) (9). Podczas smażenia w razie potrzeby dodajcie kapinkę wody lub białego wina. Usmażonego łososia podawajcie z przygotowanym sosem i ziemniakami jeśli wybierzecie oczywiście ten rodzaj przystawki.

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh

 
 


•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


newsletter
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE