PRZELICZNIK FORM.
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
2015-09-25

Sznycel po bawarsku

Sznycel po bawarsku w paniece z chrzanem i musztardą
Trudność wykonania Poziom trudności: łatwe
Czas wykonania Czas przygotowania: 30 minut
Ilość porcji Ilość porcji: 4
 
Przeczytaj również: Jagodzianki

Moją inspiracja do przygotowania sznycla po bawarsku był program w tv traktujący o bawarskich restauracjach. Kotlet po bawarsku jest wariacją na temat popularnego schabowego, a  wyróżnia go dodatek chrzanu oraz musztardy w panierce oraz to, że mięso smażone jest na maśle. Jako że, kwestia kotletów jest mi bliska oraz to, że Niemcy są przodownikami w tym temacie, przysiadłam na chwileczkę. Zadowoleni klienci, instruktarz kucharza, widok kotleta na talerzu oraz świeżo nabyta wiedza zadziała na mnie bardzo stymulująco, po prostu postanowiłam, że muszę takiego kotleta mieć i poszłam do kuchni. Nie mając wieprzowiny, zastąpiłam ją drobiem, resztę prostych składników bez trudu znalazłam w kuchni. Kotlety wyszły jak należy, absolutnie pysznie i wszystkim one bardzo smakowały. Kotlety w bawarskiej restauracji podano z tradycyjnymi lanymi kluseczkami Spätzle (szpecle). Ja zamiast nich podałam górę sałaty z prostym dressingiem składającym się z oleju, octu winnego, soli i pieprzu. Jeśli mielibyście ochotę na konkretną przystawkę do sznycla w klimacie bawarskim polecam Wam przepis na sałatkę ziemniaczaną Kartoffelsalat. Przepis na stronie Tapenda znajdziecie TUTAJ. Z kolei na filmie zobaczycie sznycel po bawarsku w towarzystwie pieczarek z patelni, surówki z kapusty i gotowanych ziemniaków z koperkiem. Zapraszam Was na szczegóły przepisu na sznycla po bawarsku.

•Składniki•

 

•Przygotowanie•

Do miseczki dodajcie musztardę oraz chrzan (1). Proporcję dobierzcie według swojego gustu. Połączcie składniki (2). Na talerz wybijcie jajka i rozkłóćcie je widelcem (3).  

Mięso rozbijcie na sznycle (4). Każdy sznycel posmarujcie z obu stron przygotowaną mieszanką musztardy i chrzanu (5). Następnie sznycel obtoczcie w mące (6).   

Teraz sznycel obtoczcie w jajku oraz tartej bułce (7) (8) (9).

Na patelnię dodajcie masło i usmażcie sznycle z obu stron. Do smaku dodajcie sól oraz pierz (10) (11) (12).

Jeśli przepis Ci się spodobał, podziel się nim z innymi osobami korzystając z przycisków poniżej. Dziękuję laugh

 
 


Zdjęcia czytelników

•Komentarze•
Jeżeli już wypróbowałeś ten przepis dodaj komentarz.
Jeśli masz pytanie odnośnie przepisu nie wahaj się go zadać.


• INNE PRZEPISY Z TEJ KATEGORII •

 
newsletter
 

• BYĆ MOŻE ZAINTERESUJĄ CIĘ RÓWNIEŻ TE PRZEPISY •

 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE