PRZELICZNIK FORM.
PRZEPISY
Przystawki i Przekąski
Pierwsze Danie
Dania Główne
Desery
Wszystkie Przepisy
SZKOŁA GOTOWANIA
SKŁADNIKI
O NAS
KONTAKT
Przepis:
Forma
Tortownica
Wymiary:
cm
x
cm
Średnica:
cm
Moja:
Forma
Tortownica
Wymiary:
cm
x
cm
Średnica:
cm
Przelicz
· Wszystkie przepisy ·
Jak filetować ryby
Chciałbym pokazać jak łatwo i sprawienie oczyścić rybę, pozbawiając ją skóry i ości. Filetowanie to naprawdę fajna sprawa i
Jak marynować łososia
Polecam moją ulubioną metodę marynowania łososia, polegającą na umieszczeniu filetów wraz ze skórą w mieszance soli morskiej
Jak oczyścić kalmary
Świeże kalmary zanim zostaną użyte w przepisie kulinarnym należy je odpowiednio przygotować. Zabieg czyszczenia kalmarów nie jest
Jak oczyścić małże
Coraz częściej można nabyć świeże małże. Małże w czarnych muszelkach to omułki nazywane również mulami. W warunkach naturalnych
Jak oczyścić sardynki
Czasem można już nabyć w sieciach handlowych świeże sardynki. Zanim będzie można wykonać jakikolwiek przepis na sardynki należy najpierw
Jak oczyścić żabnicę
Zanim zakupicie żabnicę musicie o niej wiedzieć kilka rzeczy. Najważniejszą jest ta, że częścią jadalną jest ogon żabnicy,
Jak podzielić królika
Porcjowanie tuszki królika. W ofercie handlowej sklepów można coraz częściej napotkać tuszki królika bez podrobów,
Jak przeliczyć formy do ciasta
Ile razy przydarzyło się Wam, że przepis który Wam się podoba został przygotowany do formy, której nie macie w domu lub porcja
Jak przygotować szpinak
Dziś rzecz o szpinaku. Zapewne szpinak to dla wielu najgorsze skojarzenie przedszkolnych i szkolnych obiadków. Opowiem Wam co ja robię,
Jak przyrządzić i oczyścić homara
Zapewne wielbiciele homarów zgodzą się z opinią, że kupują homara po to, aby nacieszyć się smakiem i aromatem soczystego mięsa.
Jak upiec rybę w piekarniku
Jak to się mówi- dopóki nie spróbujesz nie posmakujesz, a ja dodam jeszcze, że dopóki nie zrobisz nie przekonasz
Jak usunąć skórkę z papryki
Ten kto tutaj trafił to albo dlatego, że właśnie szuka sposobu jak usunąć skórkę z papryki lub zajrzał to z ciekawości aby
Jak zrobić bezy
Udane bezy muszą być leciutkie i wprost rozpływać się w ustach. Oto kilka porad jak zrobić bezy. Najlepiej używać świeżutkie jajka.
Jak zrobić bezy z czekoladą
Bezy z czekoladą robi się tak samo jak popularne bezy francuskie. Do przygotowanej masy z białek i cukru dodaje się rozpuszczoną czekoladę.
Jak zrobić biszkopt
To jest wpis dla tych osób które myślą o upieczeniu idealnego biszkoptu. Napiszę kilka porad, które wynikają
Jak zrobić ciasto na ptysie
Ciasto na ptysie jest wykonywane z tzw. ciasta parzonego. Ciasto parzone jest delikatne, pięknie pachnie, a z uwagi na neutralność w
Jak zrobić croissanty
Aby upiec maślane croissanty musicie sobie zarezerwować czas. Najpierw ciasto należy odpowiednio przygotować, następnie należy
Jak zrobić domowy makaron z bazylią
W sieciach handlowych można bez trudu nabyć zielony makaron z bazylią, jednak oprócz zielonego koloru kupny makaron nic nie wyróżnia,
Jak zrobić farsz na pierogi z mięsem
Zapraszam na przepis na tradycyjne pierogi z mięsem. Farsz do pierogów wykonałam z gotowanej wołowiny. Zimną wołowinę pokroiłam
Jak zrobić karmel
Dziś pokażę Wam jak zrobić karmel, który możecie użyć do słodkich wypieków, do dekoracji deserów i na przykład
Jak zrobić kluski śląskie
Jak zrobić kluski śląskie ? To jest naprawdę łatwizna. Bardzo podoba mi się pragmatyzm Ślązaków, który powoduje, że nie
Jak zrobić kopytka
Kopytka to kluski z gotowanych ziemniaków z dodatkiem pszennej mąki, jajka i szczypty soli. Kopytka są bardzo lubianym i popularnym
Jak zrobić Lemon Curd
Lemon curd to oryginalny produkt angielskiej tradycji kulinarnej. Przepis podstawowy na lemon curd składa się z następujących składników:
Jak zrobić lukier królewki
Lukier królewski przygotowuje się z cukru pudru, białka i dodatku soku z cytryny. Lukrem królewskim nie pokrywa się
Jak zrobić makaron z kakao
Nie jest szaleństwem wykonanie makaronu z kakao. Ciasto makaronowe z kakao bardzo dobrze sprawdzi się w daniach na słodko, przede wszystkim
Jak zrobić masę marcepanową
Co do zasady, masę marcepanową tworzą dwa podstawowe składniki: mielone migdały bez skórki oraz cukier puder. Choć obecnie z łatwością
Jak zrobić medaliony z łososia
W cyklu przepisów technicznych chciałbym zaproponować sposób w jaki można wykonać medaliony z łososia. Ten sposób sprawienia
Jak zrobić ogórki kiszone
Przedstawiam Wam metodę jak zrobić kiszone ogórki. Dobry kiszony ogórek swoje tajemnice ma, dlatego skorzystałam z porad
Jak zrobić Piernik Staropolski
Piernik Staropolski to bardzo apetyczny element świąt Bożego Narodzenia. Opowiem Wam o tym jak ja zrobiłam mój świąteczny piernik. Ilości
Jak zrobić pierogi z kapustą i z grzybami
W konkursie na najlepsze pierogi, sądzę że pierogi z kapustą i z grzybami mają duże szanse na zwycięstwo, szczególnie że tradycyjnie
Jak zrobić racuchy
Dziś o tym jak zrobić drożdżowe racuchy. Na mojej stronie jest już przepis na racuchy z jabłkami i cynamonem. Różnica
Jak zrobić rybę w stylu włoskim
Na stronie Tapenda umieściłam mnóstwo przepisów na ryby i owoce morza. 99,9 % przepisów to przepisy kuchni włoskiej.
Jak zrobić sok z granatów
Moja zachciewajka, aby wykonać pasztet z galaretką z owoców granatów zmusiła mnie do pozyskania soku z tego owocu. Sokowirówka
Jak zrobić sos beszamelowy
Beszamel to sos bazowy, który używany jest dla dopełnienia dań zapiekanych, wykonanych z warzyw oraz makaronów. Sos beszamelowy
Jak zrobić sos tzatziki
Sos tzatziki jest jednym z najbardziej popularnych przepisów kuchni greckiej i tureckiej. Sos tzatziki charakteryzuje kremowa konsystencja
Jak zrobić szagówki
W Poznaniu wykonujemy kilka rzeczy na szagę. Chodzimy na szagę, tniemy i kroimu na szagę; pewnie jeszcze coś na szagę by się znalazło.
Jak zrobić szare kluski
Szare kluski to specjalność Wielkopolski. Kluski wykonuje się z surowych ziemniaków z dodatkiem jaj, mąki i soli. Gotową masę rzuca
Jak zrobić tortille
Chciałbym Was namówić na zrobienie tortilli. Ich przygotowanie zajmuję naprawdę tylko kilka chwil, koszt jest niewielki, a w
• ZNAJDŹ NAS •
Tapenda
Grupa Tapenda
Dołącz do Grupy na Facebooku
• OSTATNIE KOMENTARZE •
Dzień dobry, niestety nie potrafię odpowiedzieć
wyszedł zakalec .
DO PRAWDZIWYCH FAWORKÓW NIE DODAJE SIĘ
Najlepszy przepis na piernik :) zrobiłam
Dziękuję. Właśnie o to mi chodziło
Dzień dobry, nie do końca rozumiem pytanie.
Witam. Czy czasy pieczenia na końcu to łączny
1
...
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
...
22
Poprzednia
Następna
Przepisy według kategorii
Łatwe przepisy
Przystawki i Przekąski
Pierwsze Dania
Dania główne
Desery
Wszystkie przepisy
Dania Mięsne
Dania Wegetariańskie
Dania z Drobiu
Dania z Grilla
Dania z Piekarnika
Wypieki drożdżowe i Chleby
Kuchnia Polska
Kuchnia Włoska
Makarony, Risotta i Pierogi
Przepisy Świąteczne
Ryby i Owce Morza
Zupy i Kremy
Szkoła Gotowania
Składniki
Jak zrobić
Przepisy bazowe
INFO
Regulamin strony
Polityka prywatności
O nas
Kontakt
Copyright © 2024 Tapenda.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki.