PRZELICZNIK FORM
Logo Tapenda.pl
Wersja włoska
 
Przepis:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm


Moja:
Forma Tortownica
    Wymiary: cm    x    cm
    Średnica: cm
Przelicz
 
· ALFABETYCZNY SPIS SKŁADNIKÓW ·

rzodkiew

Zobacz przepisy zawierające: rzodkiew

biała rzodkiew
 

Rzodkiew jest kuzynką popularnej rzodkiewki. Rzodkiew występuje w dwóch odmianach, białej i czarnej. Łatwo je od siebie odróżnić po kolorze skórki. Białą rzodkiew charakteryzuje długi, biały, gruby, soczysty i aromatyczny korzeń. Roślina dostarcza wielu składników odżywczych, witamin- C, PP i witamin z grupy B, składników mineralnych min. potasu, sodu, wapnia, fosforu i magnezu. Rzodkiew jest również warzywem niskokalorycznym- 100 g surowej rzodkwi zawiera jedynie 12 kcal. W sztuce kulinarnej biała rzodkiew szczególnie popularna jest w przepisach na sałatki i surówki, ale z powodzeniem można rzodkiew również gotować i dusić.

 

 
newsletter
 
 
 
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki. COOKIES_CLOSE