PRZELICZNIK FORM.
PRZEPISY
Przystawki i Przekąski
Pierwsze Danie
Dania Główne
Desery
Wszystkie Przepisy
SZKOŁA GOTOWANIA
SKŁADNIKI
O NAS
KONTAKT
Przepis:
Forma
Tortownica
Wymiary:
cm
x
cm
Średnica:
cm
Moja:
Forma
Tortownica
Wymiary:
cm
x
cm
Średnica:
cm
Przelicz
Szkoła gotowania
•Jak zrobić•
Jak zrobić zakwas pszenny
Jak zrobić bezy z c
Jak zrobić zakwas żytni
WSZYSTKIE PRZEPISY Z TEJ KATEGORII
•PRZEPISY BAZOWE•
Jak zrobić biszkopt
To jest wpis dla tych osób które myślą o upieczeniu idealnego biszkoptu. Napiszę kilka porad, które wynikają
Jak zrobić ciasto na ptysie
Ciasto na ptysie jest wykonywane z tzw. ciasta parzonego. Ciasto parzone jest delikatne, pięknie pachnie, a z uwagi na neutralność w
Jak zrobić karmel
Dziś pokażę Wam jak zrobić karmel, który możecie użyć do słodkich wypieków, do dekoracji deserów i na przykład
Jak zrobić kopytka
Kopytka to kluski z gotowanych ziemniaków z dodatkiem pszennej mąki, jajka i szczypty soli. Kopytka są bardzo lubianym i popularnym
Jak zrobić Lemon Curd
Lemon curd to oryginalny produkt angielskiej tradycji kulinarnej. Przepis podstawowy na lemon curd składa się z następujących składników:
Jak zrobić lukier królewki
Lukier królewski przygotowuje się z cukru pudru, białka i dodatku soku z cytryny. Lukrem królewskim nie pokrywa się
Jak zrobić masę marcepanową
Co do zasady, masę marcepanową tworzą dwa podstawowe składniki: mielone migdały bez skórki oraz cukier puder. Choć obecnie z łatwością
Jak zrobić ogórki kiszone
Przedstawiam Wam metodę jak zrobić kiszone ogórki. Dobry kiszony ogórek swoje tajemnice ma, dlatego skorzystałam z porad
Jak zrobić rybę w stylu włoskim
Na stronie Tapenda umieściłam mnóstwo przepisów na ryby i owoce morza. 99,9 % przepisów to przepisy kuchni włoskiej.
Jak zrobić sos beszamelowy
Beszamel to sos bazowy, który używany jest dla dopełnienia dań zapiekanych, wykonanych z warzyw oraz makaronów. Sos beszamelowy
Jak zrobić sos tzatziki
Sos tzatziki jest jednym z najbardziej popularnych przepisów kuchni greckiej i tureckiej. Sos tzatziki charakteryzuje kremowa konsystencja
Jak zrobić zakwas pszenny
Oto przepis na zakwas pszenny do wyrobu chleba, bułek czy nawet pizzy. Zakwas pszenny jest mniej popularny aniżeli zakwas żytni. Mówi
Konfitura z czerwonej cebuli
Zanim nie wykonałam przepisu na konfiturę z czerwonej cebuli nie wierzyłam, że marmolada z cebuli może tak pysznie smakować oraz że w
Krem cukierniczy- Crema Pasticcera
Przepis na krem cukierniczy musiałam koniecznie wyodrębnić, gdyż oprócz tego, że budyniowy krem Pasticcera jest klasykiem włoskiego
Kruche ciasto- przepis podstawowy
Kruche ciasto to podstawa słodkich wypieków i jest jednym z najbardziej popularnych spodów dla tart. Kruche ciasto uważane jest
Majonez domowy z salsą turflową i tuńczykiem
Majonez domowy wykonuję tylko na specjalne okazje. Następnie gotowy domowy majonez łączę z wytypowanymi składnikami, tak aby całość
Mus z białej czekolady
Proponuję przepis na mus z białej czekolady, przetestowany, pyszny, fantastyczny, taki dmuchany, czyli właśnie taki, jaki powinien być mus.
Ośmiornica w czerwonym winie
Dziś proponuję bardzo prosty i klasyczny przepis na ośmiornicę- ośmiornicę gotowaną w czerwonym winie, nazywaną również „
Passatelli -włoskie kluseczki
Passatelli to kluseczki wykonane z sera Parmezan, bułki tartej oraz jajek. Pierwsze skojarzenie z tymi kluskami to passatelli w rosole. Wtedy
Pesto Trapanese- kuchnia włoska
Przepis na Pesto Trapanese nie jest aż tak bardzo znany jak pochodzący z Genui przepis na zielone Pesto Genovese, wykonane z bazylii, orzeszków
• ZNAJDŹ NAS •
Tapenda
Grupa Tapenda
Dołącz do Grupy na Facebooku
• OSTATNIE KOMENTARZE •
Dzień dobry, niestety nie potrafię odpowiedzieć
wyszedł zakalec .
DO PRAWDZIWYCH FAWORKÓW NIE DODAJE SIĘ
Najlepszy przepis na piernik :) zrobiłam
Dziękuję. Właśnie o to mi chodziło
Dzień dobry, nie do końca rozumiem pytanie.
Witam. Czy czasy pieczenia na końcu to łączny
1
2
3
Poprzednia
Następna
Przepisy według kategorii
Łatwe przepisy
Przystawki i Przekąski
Pierwsze Dania
Dania główne
Desery
Wszystkie przepisy
Dania Mięsne
Dania Wegetariańskie
Dania z Drobiu
Dania z Grilla
Dania z Piekarnika
Wypieki drożdżowe i Chleby
Kuchnia Polska
Kuchnia Włoska
Makarony, Risotta i Pierogi
Przepisy Świąteczne
Ryby i Owce Morza
Zupy i Kremy
Szkoła Gotowania
Składniki
Jak zrobić
Przepisy bazowe
INFO
Regulamin strony
Polityka prywatności
O nas
Kontakt
Copyright © 2024 Tapenda.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Nasza strona używa ciasteczek (ang. cookies). Jeżeli chcesz, możesz wyłączyć ciasteczka w ustawieniach swojej przeglądarki.